Tineret

Credem că fiecare om are valoare şi de aceea trebuie să înveţe respectul pentru cei din jurul său, şi faţă de sine.

Noi credem că Dumnezeu este cel care a creat totul şi a pus în lucrurile create lecţii utile fiecăruia dintre noi. Aceasta ne determină să încercăm să protejăm cât mai mult mediul înconjurător şi să îi îndemnăm pe alţii să facă acest lucru, realizând o serie de proiecte ce constau în curăţarea parcurilor sau a albiilor unor râuri, amplasarea de hrănitoare pentru păsări, plantarea unor puieţi…

Ne bucurăm să fim înconjuraţi de oameni care ştiu cu adevărat să se minuneze de viaţă, fapt pentru care organizăm tabere, concursuri şi ieşiri în natură în cadrul cărora participanţii să redescopere efectul benefic al jocului, să-şi descopere noi hobby-uri şi să-şi folosească creativitatea în realizarea de activităţi cât mai variate.

Noi credem că cea mai bună dovadă de a dovedi că îţi pasă de cei de lângă tine este implicarea. De aceea realizăm proiecte care să răspundă direct nevoilor celor care trăiesc alături de noi: consiliere pentru adolescenţi şi tineri, ajutorarea unor localităţi sărace din ţară prin realizarea de activităţi concrete: construirea sau repararea unei case, zugrăvirea unei şcoli, acordarea de consultaţii medicale gratuite; adoptarea unor bunici dintr-un azil de bătrâni pe care nu-i mai vizitează nimeni şi lista ar putea continua.

Dacă şi tu crezi şi vrei aceleaşi lucruri, te așteptăm, eşti binevenit!

Director Departament Tineret: pastor Dorin Cristea

.

Departamentul Tineret este principalul susținător al Asociației Tinerilor Adventiști și cu sprijinul acestora al cluburilor de Companioni, Exploratori și Licurici

Asistent Director Companioni: pastor Chirileanu Daniel

.

Clubul de Exploratori:

Exploratorii sunt o organizație internațională cu peste 2.000.000 de membri care promovează dezvoltarea deplină a tinerilor începând de la cele mai mici vârste. “Exploratori pentru viitor” este un program performant de dezvoltare pentru copiii cu vârsta între 11-15 ani susținut de Departamentul Tineret al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea.

Programul de Exploratori dezvoltă o gamă largă de abilități precum:
Abilități de camping și supraviețuire
Pregătirea adecvată pentru activități de conducere / leadership
Abilități sociale și de implicare în comunitatea locală prin activități de informare, instruire în vederea pregătirii de hrană pentru săraci, colectarea de alimente pentru persoanele defavorizate, curățarea și întreținerea parcurilor, vizitarea și încurajarea persoanelor în vârstă și multe altele.
Abilități vocaționale prin pregătire interactivă într-o varietate de domenii: recreative, artistice, supraviețuire în natură și altele, toate finalizate cu premii (onoruri) acordate pentru îndeplinirea cu succes a modulelor de instruire.

Particularitatea programului de instruire al exploratorului constă în faptul că în timp ce sălile de clasă clasice au 10-30 de elevi pe profesor, exploratorii au la nivel internațional fiecare alocat câte cel puțin câte un instructor!

Programul se adresează copiilor care se află în clasa a cincea (a V-a) sau echivalentul acesteia până la clasa a opta (a 8-a). Cei din clasele a V-a și a VI-a sunt adesea denumiți „Ucenici”, iar adolescenții din clasele a VII-a și a VIII-a poartă titlul de „Călători”.

Asociat acestora este programul “Școala Liderilor” care este destinat elevilor de liceu (clasele 9-12).

Oportunitățile de voluntariat sunt deosebite și oferă și adulților posibilitatea de a se implica în activitățile pentru tineri, de a dezvolta relații de prietenie și dezvoltare personală, de a afla mai multe despre creația lui Dumnezeu și de a-și îmbunătăți abilitățile de formare.

Asistent Director Exploratori: Huean Olivian

 

Clubul de Licurici:

Mai mult de un milion de copii din întreaga lume au descoperit unul dintre cele mai distractive, creative și creștine cluburi create vreodată pentru ei: Clubul de Licurici

Clubul Licuricilor este un club cu programe centrate pe implicarea copiilor în activități de dezvoltare spirituală alături de părinți. Clubul Licuricilor este conceput pentru a stimula curiozitatea în continuă creștere a copiilor pentru lumea înconjurătoare.

Cluburile Licuricilor aventurieri sunt formate din copii cu vârste cuprinse între 6-9. Cluburile oferă săptămânal activități construite pe domenii de activitate (specializări) pentru a acoperi nevoile psihologice ale diferitelor grupuri de vârstă preșcolară. În același timp, cluburile oferă părinților oportunități de instruire în domeniul educației parentale, deprinderea unor activități comune ale părinților și copiilor, precum și crearea unor relații speciale între ei și cu Dumnezeu.

Leadership printre licurici

Pentru a promova spiritul de aventură într-o manieră profesională și printre licurici, toți liderii cluburilor de licurici sunt acreditați în urma unui stagiu de pregătire în leadership pentru licurici. În general, liderii sunt părinții sau mentorii copiilor care participă la activitățile clubului. În sesiunile de instruire, liderii cluburilor de licurici doresc să maximizeze eforturile de dezvoltare spirituală, de dezvoltare a relațiilor dintre copii și părinți și crearea unei legături puternice de încredere în Dumnezeu.

Activitățile licuricilor

Programul include activități specifice vârstei, care-l implică atât pe părinte, cât și pe copil în activități recreaționale și educative, după o programă anuală și un curriculum practicat de cluburi la nivel internațional. Programa este realizată de un colectiv de specialiști experimentați dintr‑o perspectivă spirituală. La final, programa de licurici este continuată cu un nou stadiu după îndeplinirea condițiilor de promovare. Cei care îndeplinesc cerințele de club pot primi o serie de insigne care atestă specializarea lor în mai bine de 80 de domenii de activitate ale copiilor. La finalul celor patru ani de implicare licuricii vor putea participa mai departe la Cluburile de Exploratori, specifice dezvoltării spirituale și vârstei lor.

Asistent Director Licurici: Apostol Dragoș