ZIUA Educației la Botuș, județul Suceava

Ziua Educației din 12 septembrie, organizată în comunitatea Botuș s-a desfășurat pe tema “Formula pentru succes”.

Știri 1 noiembrie 2015

Ziua Educației din 12 septembrie, organizată în comunitatea Botuș s-a desfășurat pe tema “Formula pentru succes”.

Au fost invitate persoane ale comunității locale: domnul primar al comunei, cadre didactice și cadre medicale. A fost prezent Romică Sîrbu,director al Departamentului Educație al Uniunii Române, Florin Istrate, președintele Conferinței Moldova și pastorul local, Iuliu Varadi.

La masa rotundă au mai participat domnul primar Tudor Zdrob, cadrele didactice: Valentin Stas fost director, prof. de limba și literatura română Lili Sandu, prof. de matematică Zenovia Poenari, prof. de istorie Florentin Lehaci și dr. Gabriela Viorescu, medic de familie.

Discuția moderată de Ionică Poenaru s-a împărțit în 3 etape: repere în drumul spre succes, eșecul – stimulant sau paralizant și soluții pentru o educație sănătoasă.

Elevii și studenții prezenți au aflat numitorul comun al oamenilor de succes, au învățat cum pot transforma dificultățile în oportunități și cum pot construi o fundație solidă cu cărămizile pe care alții le aruncă în ei. Toți participanții la masa rotundă, chiar dacă au aparținut diferitelor religii, au fost de acord că Dumnezeu este cel mai important factor în ecuație și că El este Acela care crește exponențial succesul.

Domnul profesor de istorie Florentin Lehaci, președintele Organizației de Cercetași, a fost însoțit de câțiva dintre membrii acesteia – tineri inimoși și cu spirit de sacrificiu, care au avut plăcerea să relateze câteva experiențe inedite din viața cercetașilor și au povestit despre felul cum se străduiesc ca în urma lor să lase o lume mai bună.

Sabatul din 12 septembrie a culminat cu un botez la care au participat numeroși oaspeți. Mesajul spiritual, prezentat de Romică Sîrbu și Florin Istrate, a pătruns în sufletul ascultătorilor. Pastorul local Iuliu Varadi a coborât în apa botezului 6 persoane care au încheiat legământ cu Dumnezeu spre bucuria Cerului și a tuturor participanților.

Frumusețea acestui Sabat ne-a condus mai aproape de veșnicie.

Loading