VISUL… a devenit REALITATE ! Tabăra pentru copii ADRA 2015

În perioada 24 – 28 august 2015 un număr de 19 copii proveniti din familii defavorizate, au avut șansa de a petrece câteva zile în cea de-a patra ediție a taberei “Vis de copil”, organizată de ADRA România la Vatra Dornei.

Știri 1 noiembrie 2015

În perioada 24 – 28 august 2015 un număr de 19 copii proveniti din familii defavorizate, au avut șansa de a petrece câteva zile în cea de-a patra ediție a taberei “Vis de copil”, organizată de ADRA România la Vatra Dornei.

Această tabără a devenit o tradiție în Conferința Moldova, iar speranța noastră este că ea va continua să aducă împlinire și multă bucurie copiilor săraci, asistați de ADRA România prin proiectul “Vreau la școală”, copii care uneori nici nu au puterea să viseze la o excursie sau tabără la munte.

Toate fondurile necesare pentru organizarea acestei tabere au fost strânse cu ocazia concertului caritabil “Vis de copil” organizat de către ADRA România la Ateneul din Bacău pe data de 31 mai 2015. Cu ocazia concertului, copiii din corurile CANTASSIMO din Bacau și CELEST HARMONY din Matca – dirijor prof. Simida Gherghe, copiii din corul AMICUS JUNIOR din Iași – dirijor Naomi Macaru, precum si soliștii Gabriela Pipelea, Mihai Gherghelaș și Andrei Zorilă și-au dat mâna pentru a veni în sprijinul copiilor săraci, care au avut rezultate școlare foarte bune în anul școlar 2014/2015. Muzica interpretată atât de frumos, precum și poveștile de viață ale copiilor beneficiari prezenți pe scenă, au sensibilizat inimile celor prezenți, care au dăruit cu generozitate din resursele lor pentru acest proiect frumos.

Dintre cei 19 copilași, 9 au participat pentru prima data în viață la o astfel de tabără. Timp de cinci zile copiii au simțit că sunt copii. Majoritatea proveniți din familii numeroase, nu își mai permit luxul de a se juca, de a se recrea, de a fi copil cu adevărat, deoarece preiau rolul de adult având în grija lor frățiorii mai mici.

Din acest motiv, această tabără este cu adevărat o bucurie pentru ei.

Activitățile programate de organizatori au împletit dezvoltarea fizică cu cea intelectuală și au adus suficientă motivație pentru viața participanților.

Într-o atmosferă frumoasă, copiii au avut șansa de a se bucura de câteva zile petrecute la munte, s-au jucat, au învățat lucruri noi, au stabilit noi prietenii și mai ales, au gustat din bunătatea lui Dumnezeu, așa cum este descoperită în natură, dar și prin oameni. „Să slujești într-o tabără ADRA astfel de copii, e ceva mai presus de cuvinte, este un dar de la Dumnezeu.” – ne-a declarat Ruben Atomei, colaborator principal în acest proiect. „Ne-am bucurat de faptul că toți copilașii au avut parte de multe activități în aer liber: tenis de câmp, tiroliană, jocuri pe echipe, vizită la Lacul Colibița și plimbare cu barca. Slujim cu mare bucurie unor astfel de copii, iar fericirea și mulțumirea din ochișorii lor este dovada că slujirea noastră nu este în zadar”, spunea Marin Chirileanu, unul dintre voluntarii care în fiecare an ne sprijină în acest proiect. Invitații speciali ai taberei care au adus valoare în plus au fost: Florin Istrate – președintele Conferinței Moldova și Robert Georgescu – director ADRA România, precum si Sarah Dehelt – voluntar din Belgia.

Participanții au fost răsfățați cu mâncare foarte bună și cu surprize dulci, iar Gabriela Bârsan și Florin Lichi au avut grijă ca acești copii să nu uite de mâncarea gustoasă, pizza sau de plăcinta grozavă pregătită cu multă dragoste pentru ei. Pâinea a fost primită în dar din partea unui om cu suflet mare din Vatra Dornei, Neculai Ivan, care aflând de această tabără a copilașilor în zonă, a dorit și anul acesta să se implice cu toată inima în acest proiect.

„Pentru mine, zilele petrecute în tabăra de la Vatra Dornei au fost cele mai frumoase zile din viața mea. Abia aștept tabăra de anul viitor”, mărturisea la plecare Raluca Dănilă, o fetiță orfană, elevă în clasa a VII-a, care a participat pentru prima dată în viață la o tabără. La câteva zile după întoarcerea ei acasă, mama ei m-a sunat, și cu vocea tremurândă mi-a mărturisit: “Doamna Gabriela, fetița mea a venit schimbată din această tabără. Este mult mai bună, are sufletul mai curat, este mai liniștită, și nu contenește să-mi povestească despre tot ce a fost la Vatra Dornei.

Vă mulțumesc din suflet pentru ceea ce ați făcut pentru copilul meu!”

Finalul taberei a adus lacrimi, dar și surprize frumoase pentru copiii participanți, ei primind la plecare un cadou frumos, pregătit cu multă grijă și dragoste de Mirela Atomei și Kristhine Chirileanu. De asemenea, Lorel Atomei și Sergiu Papaghiu, precum și profesorul de sport Dorin Harabagiu, voluntarii care ne-au sprijinit în realizarea acestei tabere, și-au luat rămas bun de la copii cu speranța că în tabăra de anul viitor se vor reîntâlni cu premianții din proiectul “Vreau la școală.” Toți participanții au plecat cu sentimentul petrecerii unui timp de calitate într-un loc extraordinar și cu promisiunea mai mult sau mai puțin rostită, că vor face tot ce le stă în putință pentru reeditarea unui astfel de eveniment anul viitor.

Nu pot decât să spun un mare MULȚUMESC lui Dumnezeu pentru sprijinul Său în realizarea acestui proiect de suflet, dar și tuturor celor care au fost alături de ADRA România și au făcut posibil ca acest vis să devină realitate. Am plecat de la Vatra Dornei cu ochii plini de lacrimi, dar cu bucurie în suflet. Inimile curate ale unor copilași sărmani au fost atinse de dragostea lui Dumnezeu.

[justified_image_grid facebook_id=153653838010224 facebook_album=995475937161339]

Loading