Toamna se numără... taberele

Licu, Explo, Fair play, Camporeea Națională Compa, Camporeea Internațională Explo, Radioamatori, ADRA, SUP – pentru cei din Departamentul de Tineret al Conferinței Moldova, această înșiruire de nume sau prescurtări, mai bine zis, trezește zâmbete și mulțumire. Este semnul slujirii copiilor și tinerilor, al devotamentului față de Dumnezeu pe tot parcursul verii.

Știri 1 noiembrie 2015

Licu, Explo, Fair play, Camporeea Națională Compa, Camporeea Internațională Explo, Radioamatori, ADRA, SUP – pentru cei din Departamentul de Tineret al Conferinței Moldova, această înșiruire de nume sau prescurtări, mai bine zis, trezește zâmbete și mulțumire. Este semnul slujirii copiilor și tinerilor, al devotamentului față de Dumnezeu pe tot parcursul verii.

LICU – Tabăra de Licurici a deschis sezonul taberelor, în prima săptămână din vacanța de vară. Copiii cu vârste cuprinse între 6-10 ani au participat cu bucurie la „Școala Împăratului” deschisă la Vatra Dornei. Tema taberei a reprezentat-o viața Esterei, o tânără simplă care a ajuns regină cu ajutorul lui Dumnezeu.
Imnul taberei încă mai răsună în inimile copiilor „Ca Estera la palat luminând neîncetat/Pentru această vreme chiar și eu am fost chemat!” Da! Un copil, un licurici are și el misiunea de a fi mesager la locul de joacă, în familie, la școală, la biserică. Rolul său este foarte important pentru că Isus îl iubește. „Lăsați copilașii să vină la Mine și nu-i opriți” este îndemnul Mântuitorului pentru fiecare dintre noi. Lăsați-i să-L descopere pe Isus prin programul de licurici.

EXPLO – Tabăra de Exploratori a avut loc la Coșna în județul Suceava. Corturile au fost instalate, steagul a fost ridicat și încă o dată salutul „Pentru Domnul! Gata oricând!” a fost rostit din tot sufletul. Fiind „Călători în timp”, exploratorii au descoperit mesajele lui Dumnezeu transmise unor personaje biblice și au conștientizat că Dumnezeu este același ieri, azi și în veci. Munte, soare, ploaie, activități, arte și meșteșuguri, jocuri și concursuri, devoționale, timp în rugăciune, cântece, foc de tabără toate acestea au avut ca scop apropierea copiilor de Dumnezeu prin intermediul naturii. Explorând mereu natura Îl cunoști mai bine pe Creatorul ei.

FAIR-PLAY – tabără ce se adresează adolescenților. E greu să rezumi în câteva cuvinte toată exuberanța tinerilor ce s-a dovedit plină de viață și frumos timp de o săptămână. Motto-ul taberei „Mai departe” i-a motivat pe tineri să ducă ștafeta, să fie la înălțime, să continue să fie cap și nu coadă. Pe lângă prieteni noi, fiecare și-a îmbogățit sufletul descoperindu-L pe Dumnezeu într-un cadru natural deosebit, înconjurați de pădure și munți. Activitățile recreative, motivaționale și spirituale au contribuit la crearea unui cadru favorabil dezvoltării personale.

CAMPOREEA NAȚIONALĂ DE COMPANIONI a reprezentat un eveniment aflat la prima ediție încununat cu succes datorită implicării tinerilor de pe tot teritoriul țării. „Face your fears” („Înfruntă-ți temerile”) – e în trend să ai cont de Facebook, dar să stai față în față cu propriile temeri e mai dificil, însă participanții au reușit nu doar să-și recunoască fricile, ci să le și depășească. Pentru unii tineri a-ți spune experiența în fața altor oameni a reprezentat un motiv de îngrijorare, însă după ce și-au împărtășit trăirile au observat că Dumnezeu i-a ajutat să învingă ceea ce li se părea dificil. Punctul culminant l-a reprezentat învestitura – moment solemn ce marchează viața adolescenților și îi leagă de Prietenul lor, Isus.

ADRA – tabăra „Vis de copil” le este oferită copiilor cu posibilități financiare precare, dar cu rezultate foarte bune la învățătură. Timp de cinci zile copiii au simțit că sunt copii. Majoritatea proveniți din familii cu mai mulți frați, nu își mai permit luxul de a se juca, de a se recrea, de a fi copil cu adevărat, deoarece preiau rolul de adult având în grija lor membrii mai mici.

Astfel că această tabără este cu adevărat o bucurie pentru ei. Să slujești într-o tabără ADRA astfel de copii e ceva mai presus de cuvinte, este un dar de la Dumnezeu.

SUP – Serviciul Umanitar pentru Penitenciare din Conferința Moldova împreună cu Departamentul Tineret au adus bucurie unor tineri proveniți din centrele de reeducare. Însoțiți de personal calificat aceștia au venit și participat cu drag la activitățile taberei desfășurată la Coșna, ocazie în care sufletele lor s-au deschis mărturisind o dorință sinceră de schimbare , de a fi om între oameni, de a se ruga lui Dumnezeu pentru ajutor.

Cineva m-a întrebat: „Dar câți copii…?” Nu știu. Nu cunosc statistici, nu am numărat pentru că nu e important numărul, ci calitatea, ceea ce oferi chiar și unui singur copil. Isus ar fi venit în lume chiar și pentru mine, chiar dacă eram singurul de pe pământ, așa că am învățat de la El. Să ofere cu bucurie, să se joace, să vorbească pe înțelesul copiilor, să se bucure de lucrurile simple ce îl înconjoară, să prețuiască fiecare persoană e un act devenit normal, e un stil de viață pentru cel care slujește copiii și tinerii în tabere.

Taberele sunt cel mai bun prilej de a te descoperi pe tine însuți ca persoană valoroasă, de a iubi natura și de a lega o prietenie veșnică cu Isus. Să fii cu tinerii și copiii la focul de tabără sub clar de lună, admirând stelele, pe vârf de munte, stând în cort și împărțind pătura sau sacul de dormit, oferind din sticla ta cu apă și din pachețelul tău, încurajând sau bucurându-te pentru reușita lor, aceasta e cea mai frumoasă și sfântă misiune pe care Dumnezeu ne-a încredințat-o. Așa înțeleg eu Evanghelia, vestea bună a salvării.

[justified_image_grid facebook_id=153653838010224 facebook_album=995549170487349]

Loading