Corul de copii Cantassimo Bacău și Celest Harmony Matca
Corul de copii Cantassimo Bacău și Celest Harmony Matca

Tecuci - Gazda Visurilor

Știri 16 iulie 2014

Duminică, 1 Iunie 2014, oraşul Tecuci a fost gazda visurilor. Nu a oricărui vis, ci a ”visului de copil” sub forma unui concert caritabil susţinut de Corurile de Copii ”Cantassimo” din Bacău”, Celest Harmony” din Matca, si a corului „Tin Voice”, din Matca (Galati). Concertul, organizat de ADRA România, a avut ca scop susţinerea copiilor din familiile defavorizate, care au rezultate foarte bune la învăţătură şi sunt înscrişi în proiectul ”Vreau la şcoală” in vederea organizarii unei tabere la munte.

Evenimentul desfăşurat în Sala de Spectacole ”Ion Petrovici” din Tecuci a produs impresii şi ecouri adânci atât în inimile celor prezenţi în sală, cât şi în presa locală. Entuziasmul copiilor din cele două coruri conduse de dirijor profesor Simida Gherghe, pianist Dragoş Apostol, precum si dinamismul tinerilor din Corul Tin Voice, dirijor Narcis Pohrib, pianist Ana-Maria Nunu, a fost amplu răsplătit cu aplauze.

Concertul a fost completat de prezenţa solistei Aldana Cazacu si a instrumentistului Radu Moroşanu, ce a inspirat pentru mari si mici visuri ce au căpătat contur în fapte, prin notele suave ale naiului, instrument ce s-a dovedit fermecat pentru o seară de concert. Din oraşul de la poalele Ceahlăului au mai încântat inimile ascultătorilor şi Adrian, Lucreţia şi Sara Stroici, făcând ca visele de copil să plutească pe notele pianului, flautului şi viorii. De asemenea, inimile spectatorilor au vibrat la unison alături de cuvintele frumos rostite în versuri de gemenii Edwin şi Eduard Soare din Moinesti.

Pentru o sală ce s-a dovedit a fi neîncăpătoare, prezentatorii Gabriela Istrate şi Laurenţiu Gherghe au prezentat publicului poveştile de viata ale unor copii beneficiari ai proiectului „Vreau la şcoală”, copii care desi se confrunta cu o situatie materială precară în familiile lor au totusi puterea sa viseze. ADRA Romania pune pret pe colaborare si parteneriate, pentru ca suntem convinsi ca in unitate exista putere. Ca partener pentru proiectul „Vis de copil” a fost invitat si a luat cuvantul si domnul Mihai Enea, director al ASUP Moldova (Asociatia Serviciul Umanitar pentru Penitenciare) care a prezentat publicului modul in care această asociatie se implica pentru a sprijini pe copiii celor care se află dincolo de gratii. In tabara din aceasta vară, vor participa si cativa dintre copiii asistati de această asociatie.

Motto-ul pe care ADRA Romania il are „Schimbă o viaţă şi vei schimba lumea”, ne determină să luptăm pentru fiecare dintre semenii noştri, indiferent dacă aceştia sunt copii sau persoane adulte aflate în dificultate. Proiectul „Vis de Copil” s-a născut din dorinţa ca tot mai mulţi copii din medii defavorizate, dar care au rezultate foarte bune la învăţătură şi sunt cuprinşi în proiectul „Vreau la şcoală”, să beneficieze de o vacanţă adevărată la munte în luna august.

Profesorul Mircea Călianu, Directorul Casei de Cultură din Tecuci, a concluzionat: „Ceea ce am văzut în această seară este cu totul deosebit. Este ceresc şi sublim. Este imposibil să nu îţi doreşti să fii parte a unui astfel de proiect. Sunt fericit pentru ca am fost parteneri cu ADRA Romania la acest eveniment, si va marturisesc ca exista toata deschiderea din partea noastra pentru astfel de proiecte. Astazi, 1 iunie, este ziua când trebuie să ne punem fiecare dintre noi întrebarea: cum îi putem ajuta pe copiii defavorizati din jurul nostru, copii care au visuri atat de frumoase?”

Concertul umanitar a strâns pentru proiectul propus 7 500 lei, însă, pe lângă partea financiară, copiii au primit speranţa că visurile lor se pot împlini.

Loading