Sola Scriptura împlinește 10 ani

La începutul anului 2006 s-au deschis librăriile din Iaşi şi Bacău, urmând mai apoi şi cele din Galaţi, Piatra Neamţ, Suceava şi Darabani. Proiectul acesta în care cursurile prin corespondenţă şi vânzarea de carte şi-au dat mâna, a fost numit „O biserică printre oameni”, pentru că în librării intră oameni care primesc şi asistenţa spirituală de care au nevoie.

Știri 1 noiembrie 2015

La începutul anului 2006 s-au deschis librăriile din Iaşi şi Bacău, urmând mai apoi şi cele din Galaţi, Piatra Neamţ, Suceava şi Darabani. Proiectul acesta în care cursurile prin corespondenţă şi vânzarea de carte şi-au dat mâna, a fost numit „O biserică printre oameni”, pentru că în librării intră oameni care primesc şi asistenţa spirituală de care au nevoie.

În librăria din Bacău vine de ceva vreme o doamnă intere-sată să facă schimbări în stilul de viaţă.
Cumpără cărţi de sănătate şi produsele alimentare vegane pe care le oferim. „Vai, de unde am să mai cumpăr laptele de soia pe care numai aici îl găsesc?” – ne-a întrebat cu îngrijorare, când a auzit că e posibilă închiderea librăriei. Ceea ce este demn de ştiut este că urmând cursurile de sănătate şi de nutriţie şi folosind produsele noastre, doamna a slăbit 13 kg şi încă ştie că mai are de dat jos ceva, ca să ajungă la greutatea normală.

O altă persoană spune: „Înainte de a vă cunoaşte, eu credeam că Biblia este o carte ca oricare alta, ca o carte de istorie. Acum studiez Biblia de aproape doi ani şi m-a ajutat foarte mult. Am văzut care sunt diferenţele dintre un crez şi altul şi vă respect pentru modul deosebit în care vă argumentaţi poziţia. Dar dincolo de cunoştinţele teoretice care pot evolua de la o zi la alta pe baza studiului, observ că în mod practic, apropierea de Dumnezeu aduce rezultate. Mă observ pe mine că nu mai sunt aceeaşi, şi chiar colegii m-au întrebat despre schimbarea de comportament pe care au văzut-o la mine.”

În librăria din Galaţi există un „Caiet al vizitatorului”. Iată ce scrie o persoană:

Astăzi am avut bucuria să descopăr o oază de linişte în mijlocul acestei lumi pline de stres şi violenţă. Nimic nu e la întâmplare. Ştiu că Dumnezeu mi-a călăuzit paşii către El, către această altă casă a Sa. Câteva minute aici au fost o adevărată revelaţie. Dumnezeu să vă ofere din plin aceleaşi bucurii pe care şi dumneavoastră le oferiţi oamenilor!

În librăria din Suceava a venit de câteva ori o doamnă din localitatea Siret. La un moment dat, după ce s-a înscris şi la cursurile noastre, a venit cu soţul.

Am aflat destul de repede că soţul ei este preot greco-catolic şi că studiază acasă cursurile împreună deoarece dânsul are nevoie de materiale pentru predici… Au parcurs cursul de Biblie de 2 ani, timp în care au cumpărat toate cărţile despre Daniel şi Apocalipsa şi de asemenea au trecut şi prin seminarele „Biblia spune”, „Apocalipsa” şi ghidul de studiu biblic cu 27 de teme. Sunt clienţii noştri permanenţi la raionul de alimente.

În librăria din Piatra Neamţ, o tânără s-a înscris la cursul de familie în speranţa că-i va ajuta să se pregătească în vederea căsătoriei. Foarte bucuroasă de ce a descoperit i-a povestit prietenei ei de acest curs şi a înscris-o şi pe ea.

O altă persoană ne-a povestit cu bucurie că a început să meargă la biserica noastră din Braşov, după ce a locuit foarte mulţi ani în zona Orionului, vizavi de Biserica Adventistă în care nu a îndrăznit să intre, deoarece cineva i-a spus că nu are voie să intre oricine acolo.

Într-o zi, o altă persoană a dorit să ne pună multe întrebări. Luând de pe raft o Biblie mare în mână a întrebat: „Câte Evanghelii sunt?” şi apoi le-a căutat în Biblie ca să se convingă. „Câte epistole a scris apostolul Pavel?” şi tot la fel, le-a numărat în Biblie. După mai multe întrebări despre porunci şi altele, a ajuns şi la întrebarea: „Şi totuşi, ce Biserică sunteţi? Şi ce însemnă adventist?”

Dificultăţi de ordin material, precum şi de altă natură, ne-au confruntat cu putere, deoarece vrăjmaşului nu-i este pe plac lucrarea care se desfăşoară în librăriile noastre. În acest context vorbim despre încetarea activităţii librăriei din Iaşi, ceea ce a produs în inimile multora o durere profundă, şi de aceea sperăm ca discuţiile care au loc să aducă un nou început pentru Iaşi.

Nu este exclus ca valul dificultăţilor să lovească şi în celelalte librării, dar ştim că mai puternic decât orice val şi furtună este braţul Mântuitorului nostru care are toată puterea în cer şi pe pământ.

[justified_image_grid facebook_id=153653838010224 facebook_album=995534433822156]

Loading