Școala Gimnazială Adventistă Matca văzută prin ochi de absolvent

3 iunie 2018 a reprezentat o zi importantă pentru colectivul de cadre didactice și elevi ai clasei a VIII-a de la Școala Gimnazială Adventistă Matca, jud. Galați. Ema Capotă, absolventă a școlii, povestește ceea ce a reprezentat pentru ea cei patru ani petrecuți în această școală.

Știri 11 iulie 2018

3 iunie 2018 a reprezentat o zi importantă pentru colectivul de cadre didactice și elevi ai clasei a VIII-a de la Școala Gimnazială Adventistă Matca, jud. Galați. Ema Capotă, absolventă a școlii, povestește ceea ce a reprezentat pentru ea cei patru ani petrecuți în această școală.

„Recent a avut loc festivitatea mea de absolvire la final de clasa a VIII-a. Bineînțeles, emoțiile le-am trăit intens. Timpul a trecut neobservat atât de rapid! Una dintre cele mai frumoase perioade ale copilăriei mele a fost cea petrecută la Școala Gimnazială Adventistă Matca. Ce a fost atât de special? Am avut privilegiul de a fi îndrumată de profesori bine pregătiți și de a fi înconjurată de un colectiv deosebit. Deoarece nu am avut oportunitatea să mă dezvolt încă de la primii pași într-o școală adventistă, am putut observa ușor diferențele și beneficiile de a fi elev la o astfel de școală. Părinții mei au apreciat dragostea mea pentru carte și au investit în potențialul meu. Mi-a plăcut întotdeauna să învăț despre natură, oameni, astfel am știut de mică ce să răspund la întrebarea „Ce vrei să te faci când vei fi mare?” Sigură pe mine spuneam: „Medic!”. Mama și tatăl meu au văzut cât de mult îmi doresc să excelez pe plan profesional și și-au dorit să am parte de o educație aleasă. Mereu voi aprecia eforturile lor și le voi fi recunoscătoare. Astfel, în clasa a V-a, în anul 2014 am pășit pe pragurile unei alte școli, mult diferită de cea de stat. Aceasta avea să-mi deschidă noi uși spre viitor.

De ce am ales să studiez într-o școală adventistă?

Deseori, mă surprind cum îmi petrec serile stând în pat, uitându-mă țintă spre tavan și meditând la ziua respectivă sau la planurile mele de viitor. În astfel de momente analizez situația în care mă aflu și caut soluții problemelor, cerând ajutorul lui Dumnezeu. Acest exercițiu m-a ajutat de-a lungul timpului să mă dezvolt, întrucât am putut lua de cele mai multe ori deciziile corecte, bineînțeles sub îndrumarea părinților mei. Alegerea de a mă transfera la o astfel de școală a fost o provocare, un nou pas făcut către drumul spre împlinirea personală.

Pentru mine, această școală, prin profesorii devotați, m-a ajutat să îmi depășesc limitele și să aspir la mai mult. Doamnele profesoare și domnii profesori au știut mereu să ne ofere sfaturi practice de folos vieții cotidiane. Nu am abstractizat teorii, nu simțit niciodată presiune din partea lor, ci un suport și o dragoste necondiționată. Aceștia nu și-au neglijat vreodată materia, doreau performanță de la noi și ne-au explicat lecțiile cu multă pasiune. Se putea citi înțelepciunea și tactul de pe chipurile lor. Mai mult de atât, unii dintre ei mi-au devenit adevărați prieteni cărora deja aștept să le împărtășesc gândurile, planurile și realizările peste ani. Despărțirea de dumnealor mi-a tulburat gândurile. Cu siguranță nu voi uita niciodată lecțiile valoroase primite de la ei.

De asemenea, colegii mei au jucat un rol extrem de important în integrarea mea în acest nou cadru școlar. Am învățat ce înseamnă prietenia, empatia, sprijinul și dragostea necondiționată pentru semeni. Am fost un colectiv „unit”. Sunt fericită pentru că am atins un deziderat al școlii exprimat prin versurile imnului: „Unul cu unul”. Viziunea acestei școli este aceea de a implementa elevilor săi spiritul de a colabora, de a se ajuta reciproc și de a merge în misiune pentru Hristos. Mai presus de pregătirea pe plan profesional, m-am putut dezvolta și pe latura relațiilor interumane. Proiectele umanitare și capelele organizate de către școală au avut scopul de a ne aduce mai aproape pe toți, într-o împreună simțire. Relația mea cu Dumnezeu a mers în continuă ascensiune pe perioada acestor ani plini de experiențe minunate, care sunt de-a dreptul memorabile. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru nenumăratele oportunități care s-au ivit în acești patru ani deosebiți. Datorită acestei școli, acum știu că nu vreau să devin doar un „medic” , ci un „medic misionar”.”

Rezultatele obținute de elevii Școlii Gimnaziale Adventiste Matca la Evaluarea Națională au situat școala pe primul loc la nivelul școlilor din Matca și pe al doilea loc la nivelul școlilor din municipiul Tecuci.

[justified_image_grid facebook_id=153653838010224 facebook_album=2080028032039452]

Loading