Sărbătoarea botezului la Piatra Neamț - Maranatha

Duminică 25 septembrie 2016, în Biserica Piatra Neamț-Maranatha (Sarata), a avut loc botezul familiei Mihaela și Viorel Baston. Ambii sunt puțin trecuți de 40 de ani. Fratele Viorel s-a născut într-o familie de credincioși adventiști, însă la vârsta tinereții după ce a pierdut-o pe mama prin deces, nu a mai participat la biserică și s-a căsătorit cu Mihaela care era ortodoxă.

Știri 18 noiembrie 2016

Duminică 25 septembrie 2016, în Biserica Piatra Neamț-Maranatha (Sarata), a avut loc botezul familiei Mihaela și Viorel Baston. Ambii sunt puțin trecuți de 40 de ani. Fratele Viorel s-a născut într-o familie de credincioși adventiști, însă la vârsta tinereții după ce a pierdut-o pe mama prin deces, nu a mai participat la biserică și s-a căsătorit cu Mihaela care era ortodoxă. Au fost binecuvântați de Dumnezeu cu doi copii (Sebi în clasa a XII-a și Giulia în clasa a IV-a).

După mai bine de douăzeci de ani, mai exact anul acesta 2016, au participat la evanghelizarea publică ce s-a desfășurat în luna februarie în biserica Maranatha (Sarata). La finalul evenimentului cei doi s-au hotărât să-și predea viețile lor, Mântuitorului. Au început pregătirea pentru botez la ora de doctrină.

Deoarece sora Mihaela lucra sâmbăta, s-a dus la patron și i-a spus: „Eu m-am hotărât să nu mai lucrez sâmbăta deoarece am înțeles din Biblie că aceasta este ziua sfântă de închinare, în consecință, vă rog să mă lăsați în șomaj”, la care patronul a replicat: „Am nevoie de tine la lucru, așa că îți voi da sâmbăta liber”. „Mulțumesc”, a spus Mihaela, „dar eu nu mai pot vinde nici țigări și nici alcool deoarece aceste practici contravin noului meu crez”. „În cazul acesta”, a spus patronul, „nu te mai pot ajuta”, și sora noastră Mihaela a fost concediată.
Totuși, acest fapt nu a împiedicat-o să se predea lui Dumnezeu. Sunt sigur că Dumnezeu le va purta de grijă celor doi ca și până acum cât au stat departe de El. Sperăm ca prin Harul Domnului să urmeze cât mai repede la botez și Sebi și apoi Giulia, iar pe lângă ei, mulți alții care doresc salvarea din păcat.

Personal Îl laud pe Dumnezeu pentru minunile lui.