Proiectul „Student Valdenz” la Suceava

În perioadă 10-20 septembrie 2015 un număr frumos de tineri studenți din toată țara a răspuns acestei oferte de a sluji locuitorilor din Suceava și din împrejurimi împreună cu un grup de colportori, cu pastorul comunității Suceava și întregul district. Am avut bucuria de a vedea cât de frumos se mobilizează biserica atunci când este motivată pentru misiune și când pastorul ei este trup și suflet pentru misiune. Dimineață după dimineață momentele devoționale au constituit cheia succesului în acest proiect când fiecare din cei prezenți împreună cu pastorul local se consacrau pentru o nouă zi de luptă.

Știri 1 noiembrie 2015

Dintre toate ofertele ce ne stau zilnic la dispoziție, din partea multor „ofertanți”, cea mai mare ofertă ce ne stă clipă de clipă în față . . . este oferta harului lui Dumnezeu ce ne cheamă pe toți la slujire.

Așa se face ca în perioadă 10-20 septembrie 2015 un număr frumos de tineri studenți din toată țara a răspuns acestei oferte de a sluji locuitorilor din Suceava și din împrejurimi împreună cu un grup de colportori, cu pastorul comunității Suceava și întregul district. Am avut bucuria de a vedea cât de frumos se mobilizează biserica atunci când este motivată pentru misiune și când pastorul ei este trup și suflet pentru misiune. Dimineață după dimineață momentele devoționale au constituit cheia succesului în acest proiect când fiecare din cei prezenți împreună cu pastorul local se consacrau pentru o nouă zi de luptă.

Zi de zi au fost alături de studenți și colportori, voluntari din biserică, cu spirit misionar, care au slujit cu dăruire tuturor celor ce se opreau la standuri, iar seară de seară se împărtășeau minunile făcute de Dumnezeu cu oamenii pe care îi întâlnisem peste zi.

Patru „mini-ambasade” ale cerului erau înălțate zilnic pentru locuitorii din Suceava unde oamenii veneau să își verifice tensiunea arterială, dar unde descopereau și tensiunea dintre bine și rău în marele conflict cosmic, dar nici zonele rurale n-au rămas fără o mărturie a dragostei lui Dumnezeu. În Adâncata, Dumbrăveni și Udești două echipe au oferit servicii medicale oamenilor la standul de sănătate. De asemenea, a existat și o echipă care a mers pe teren din casă în casă, descoperind interesul multora pentru cărți de sănătate și spirituale.

Un punct important în proiect, o biruință am putea spune, a fost ușa deschisă providențial de Dumnezeu pentru un seminar de sănătate în Tribunalul Suceava. Pentru aceasta Dumnezeu a folosit o persoană din domeniul justiției, o juristă care impresionată de această activitate, a fost inspirată să propună conducerii tribunalului o astfel de activitate. La seminarul despre stres prezentat de Constantin Iosub, directorul Centrului de Sănătate Podiș, au participat peste 20 de persoane.

Ceea ce a fost impresionant pentru toți în acest proiect a fost interesul crescând al oamenilor pentru cărțile spirituale.

Într-una din zile, la standul nostru s-a oprit o doamnă care ne-a rugat să-i aducem o Biblie cu scrisul mare. A doua zi a venit cu un pachet pe care l-a desfăcut și a scos din el două cărți, „Hristos Lumina Lumii” și „Noul Testament”, spunând: „Sunt singura mea comoară. N-aș putea trăi fără ele.” Am mai discutat, iar la plecare i-am amintit să nu uite Biblia adusă de noi, la care dânsa ne-a mulțumit încă o dată pentru cadou replicând că nu mai are altceva mai de preț pe pământ decât Biblia ce i-am adus-o, așa că n-are cum să o uite. A fost plăcut surprinsă și a mai spus că un așa frumos cadou nici n-a visat să primească, deși s-a rugat ani de zile de preotul dumneaei să-i comande una.

Alteori interesul pentru cartea anului „Viața lui Isus” era așa de mare încât imediat se epuiza stocul și eram nevoiți să mergem să reaprovizionăm fiecare stand. Lăudăm pe Dumnezeu pentru modul minunat în care știe să ne binecuvânteze, să ne inspire, să ne folosească în lucrarea Sa măreață și pentru poporul Său care, bine îndrumat, bine instruit și bine motivat, poate să se mobilizeze împreună cu tinerii și să lucreze într-o unitate uimitoare de care este atâta nevoie în aceste timpuri. Recunoaștem că nu suntem decât niște vase în mâinile Sale pe care El le poate folosi atât de minunat atunci când ne lăsăm pe deplin conduși de El la cei care așteaptă o descoperire a caracterului Său în fiecare din noi.

[justified_image_grid facebook_id=153653838010224 facebook_album=995489207160012]