Primul botez oficiat într-un Penitenciar din zona Moldova

Știri 4 februarie 2013

Joi, 30 ianuarie 2013 Penitenciarul Galaţi a fost gazda unui eveniment mai puțin obișnuit atât pentru persoanele private de libertate cât şi pentru cadrele care supraveghează activitatea celor din penitenciar.

Patru persoane private de libertate au decis să slujească lui Dumnezeu, să devină membrii ai Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea prin botez. În zona Moldova au mai fost botezate persoane care au fost private de libertate – dar în afara Penitenciarelor, în bisericile locale. De data aceasta, a fost altceva. Încă de la intrarea pe poarta penitenciarului am simţit că evenimentul a stârnit o serie de întrebări şi a fost o provocare pentru cei ce au asistat de aproape sau din umbră. 

În ciuda locului de desfăşurare solemnitatea serviciului divin a fost simţită de toţi prin  muzica, rugă, dar mai ales prin Cuvânt. Discuţiile purtate atât cu cadrele prezente la eveniment cât și cu persoanele private de pe secţia de maximă siguranţă au îmbogăţit şi înfrumuseţat această zi specială. Cuvântul Domnului a  fost rostit de pastorul Ciprian Iorgulescu, președinte al  Serviciului Umanitar pentru Penitenciare, examinarea candidaților la botez asupra punctelor de doctrină a fost făcută de fratele Adalbert Ghejan, iar botezul a fost oficiat de pastorul local Eugen Chirilianu.

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea a mulţumit cu această ocazie conducerii penitenciarului Galaţi pentru modul în care a avut grijă să se desfășoare acest eveniment şi pentru ajutorul acordat. Nu în ultimul rând, participanții au mulţumit lui Dumnezeu pentru intervenţia Lui în viaţa oamenilor care se află în penitenciare şi pentru susţinerea celor ce lucrează cu ei.

Ovidiu Burbulea
Capelan penitenciare Moldova.

Loading