Pastorul Ted Wilson a fost reales președinte al Conferinței Generale

Comitetul Executiv al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea a votat pentru realegerea lui Ted N.C. Wilson în funcția de președinte al Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. Acesta va fi cel de-al treilea mandat al lui Wilson.

InfoMoldova 7 iunie 2022

În timpul ultimelor minute ale sesiunii de lucru de luni, 6 iunie, Comitetul Executiv al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea a votat pentru realegerea lui Ted N.C. Wilson în funcția de președinte al Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. Acesta va fi cel de-al treilea mandat al lui Wilson.

De-a lungul celor aproape 50 de ani de slujire, pastorul Ted N.C. Wilson a slujit Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea într-o varietate de roluri. El a început ca pastor în Conferința Greater New York în 1974, după care a avut funcții administrative și de slujire externă.

Pastorul Wilson a obținut un doctorat în educație religioasă la Universitatea din New York, un master în religie la Universitatea Andrews și unul în sănătate publică la Universitatea Loma Linda. În calitate de președinte al Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, acestea i-au fost de mare folos atunci când a vizitat școli, spitale și diverse organizații ale Bisericii din întreaga lume.

În timp ce frecventa cursurile Universității Loma Linda, pastorul Wilson a cunoscut-o pe viitoarea sa soție, Nancy, fizioterapeut, iar împreună au crescut trei fiice – Emilie, Elizabeth și Catherine – în timp ce lucrau pentru Biserică în New York, Africa de Vest, Rusia și Maryland. Experiența sa administrativă a determinat Biserica în sesiune de lucru să îl aleagă vicepreședinte al Conferinței Generale în anul 2000 – funcție pe care a deținut-o până în 2010, când a fost ales președinte.

În ultimii 12 ani de conducere a lui Wilson, Biserica a adoptat inițiative de slujire care își au rădăcinile în redeșteptarea personală și reforma organizațională. Inițiativa Implicarea Totală a Credincioșilor – un impuls dat evanghelizării la scară largă – lansată în 2016, a declanșat eforturi misionare în întreaga lume, implicând fiecare membru, fiecare biserică, în acțiuni misionare la nivel personal și organizațional. Ca urmare, mii de oameni au îmbrățișat Evanghelia prin înțelegerea Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea cu privire la întreita solie îngerească.

Sub supravegherea lui Wilson, planurile strategice ale Bisericii s-au concentrat asupra membrilor bisericii care au ajuns la lume, inspirându-i și pregătindu-i să își folosească darurile spirituale încredințate de Dumnezeu în a mărturisi și a sluji pentru Hristos. Planul strategic actual, „Eu voi merge”, prezintă obiectivele specifice sugerate de misiunea Bisericii de a „merge și de a face ucenici din toate neamurile” (Matei 28:19-20).

Wilson, împreună cu alți administratori și lideri ai Bisericii, a contribuit la conducerea Bisericii în vremuri extrem de dificile, în special în timpul pandemiei de coronavirus care a aruncat lumea în haos. Liderii au fost nevoiți să ia decizii dificile pentru a răspunde cât mai bine nevoilor în schimbare ale Bisericii la nivel mondial. Printre acestea s-au numărat reducerea și eliminarea călătoriilor, stabilirea unor protocoale de sănătate publică pentru angajați, reevaluarea finanțelor și a bugetelor, amânarea Sesiunii Conferinței Generale, promovarea reuniunilor virtuale și multe altele. De-a lungul acestei perioade dificile, pastorul Wilson a fost o prezență liniștitoare cu videoclipurile sale săptămânale încurajatoare pentru Biserică, îndreptându-i pe membri spre Isus.

Aceasta pare să fie tema principală a vieții și a slujirii lui Wilson. Așa cum a afirmat atât de succint: „Nu trebuie să știi ce este Conferința Generală sau cine este președintele ei. Tot ce trebuie să faci este să Îl cunoști pe Domnul Hristos, să frecventezi biserica locală, să te implici în misiune, să ai relații și să iubești oamenii – spunându-le despre dragostea lui Dumnezeu și despre revenirea iminentă lui Hristos”.

Soții Wilson fac apel la rugăciunile membrilor pentru perioada care le stă în față și în care își vor continua rolul de lideri în cadrul Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea.

Autor: Beth Thomas

Sursa: Adventist News Network și Adventist Record

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *