Orașul copiilor a 7-a oară la Roman

Educație 20 mai 2014

La Roman, județul Neamț, în cadrul zilelor festive organizate de Primăria Municipiului Roman, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea este pentru a șaptea oară organizator al Orășelului Copiilor în parteneriat cu Asociația “Exploratori pentru Viitor”.

Proiectul Orașul Copiilor este un proiect devenit marcă emblematică a voluntarilor Bisericii Adventiste. Ca și în edițiile anterioare Orașul Copiilor și-a dorit și de această dată să spună o poveste de viață copiilor de la toate clasele gimnaziale din Roman și nu numai. “Proiectul a împlinit cei 7 ani de acasă și și-a arătat beneficiile” ne declarat Laurentiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Orăşelul Copiilor este un proiect dedicat formării şi dezvoltării de atitudini sociale şi civice ale copiilor faţă de instituţiile şi stilul de viaţă al oraşului în care trăiesc. Orășelul s-a dezvoltat de la o ediție la alta și a înregistrat un număr crescut de participanți.

Ediția 2014 a Orășelului Copiilor a adus o nouă instituție în mijlocul ei: Sanctuarul, locul de curățire sufletească. Participanții, mici și mari, au fost interesați să înțeleagă semnificația și importanța existenței unui loc de închinare în orășelul lor. Copiii au putut  totodată să se implice în activitatea orașului și să înțeleagă rolul cât mai multor instituții: Ambulanţa, Pompieri, Politia Animalelor, Politia Locala, serviciul Circulație al Poliției, Primaria, Observatorul Astronomic, Banca, Târgul de Meştesuguri, Serviciul de Paşapoarte, Libraria, Palatul Telefoanelor , Școala , Grădinita Mărgăritare, Clubul Copiilor, Spitalul , Clubul de Orientare Geografică, Institutul Meteo, Cabinetul de Psihologie, Clubul Alpin de Căţărători, Biserica, Piaţa, Centrul de Calcul, Clubul Licuricilor, Clubul Exploratorilor, Poşta, Stadionul, Clubul de Tenis, Clubul de FacePainting, Agenţia Antidrog, Filarmonica, Asociația de Apicultori, Teatrul de păpuşi, şi altele.

Loading