Orăşelul copiilor la Oneşti

Știri 16 iulie 2014

Asociaţia Exploratori Pentru Viitor, în colaborare cu Primăria Municipiului Oneşti, i-a invitat pe elevi şi copii pe data de 5 iunie în Parcul Municipal unde a avut loc Orăşelul Copiilor. A fost ocazia în care cei mici s-au întâlnit cu eroii lor, nu din desene animate, ci eroii pe care îi văd adesea pe stradă, dar nu au curajul să le pună prea multe întrebări.

Ce au văzut copiii în Orăşel? Pompierii au simulat o intervenţie în caz de incendiu şi i-au distrat pe cei mici cu ventilatoare puternice. La „Ambulanţă” s-au amuzat fiind transportaţi şi imobilizaţi în targă, la „spital” au învăţat noţiuni de prim-ajutor, iar la „Restaurant” bunele maniere la masă. După „machiaj” s-au ales cu un face-painting, la „Clubul de artă” cu un chipiu care deja e la modă în Oneşti, la „Meşteşuguri” şi-au confecţionat brelocuri. Au fost emoţionaţi oferind interviuri în platoul celor de la Kit Tv, au încercat să facă o statuie vie să zâmbească şi a fost greu să-i despărţim de jocurile de pe Strada voioşiei. La „Biserică” au regăsit istorii din Biblie şi au descoperit pe viu Sanctuarul Vechiului Testament.

Pe la finalul turului puteai să-i auzi pe băieţi vorbind între ei despre faptul că atunci când vor fi mari vor fi primari, chelneri, pompieri sau croitori, iar fetele povestind despre cât de bine se vor descurca în rolul de doctoriţă sau prezentatoare TV.

Nu ştim exact care sunt reacţiile care ar trebui să evalueze acest orăşel. Dacă ar fi să-i întrebăm pe voluntari, care au venit şi de la 200 de kilometrii, vor spune că îşi doresc ceva mai mult, mai frumos, mai bun la ediţia următoare. Cadrele didactice au mărturisit că e mai uşor să supraveghezi un elev în Orăşel decât în clasă, chiar şi fără bancă şi catalog la îndemână, iar o directoare a unei şcoli a cerut asociaţiei să organizeze pe viitor cât mai multe activităţi extraşcolare cu elevii ei. Preferăm ca cei mici să dea verdictul, dar nu i-am deranjat cu întrebări fără rost în orăşelul lor.

Ne dorim ca acest eveniment să se transforme în obicei la Oneşti şi să-i îndrume pe copii, prin joacă şi prin eroi foarte prietenoşi spre o carieră reuşită.

Şandru Ciprian – pastor Oneşti

 

Loading