Ora de Cod pentru fiecare

Știri 11 decembrie 2014

În săptămâna 8-14 decembrie 2014 se organizează în școlile din întreaga lume Ora de Cod, la care pot participa toți profesorii care vor să își învețe elevii programare.

„Ora de Cod” reprezintă o activitate educativă de învățare prin joacă a elementelor de baza în programare. Ora de con demonstrează că programarea este simplă, socială şi oricine poate învăța elementele de bază. În același timp ora de cod este o mișcare globala ce a atins 46 milioane elevi și studenți din peste 180 de tari. Ora de studiu este gratuită pentru toți cei care doresc să scrie și înțelege primul program pe calculator pentru desenat (6-10) baze de date.

Scopul campaniei este să convingă zeci de milioane de persoane sa încerce o oră de programare în perioada 8-14 decembrie 2014, sărbătorind în acest mod Săptămâna Educației pentru Tehnologia Computerelor (Computer Science Education Week).

În concepția fondatorilor organizației CODE,  fiecare elev ar trebui să aibă posibilitatea de a învăța tehnologia computerelor iar, ca și în cazul limbilor străine, creierul este mai receptiv la învățarea limbajului de programare la o vârstă fragedă. Mulți dintre noi au înțeles deja că informatica ar trebui predată în școli, dar mulţi profesori nu au experienţă în programare şi nu ştiu de unde să înceapă. De aceea, cu ajutorul Code.org, oricine, oriunde poate organiza o Oră de Cod. Cei dornici să se implice găsesc toate instrucțiunile și instrumentele necesare pe www.hourofcode.com.

Tehnologia face parte din viața noastră de zi cu zi și este important să înțelegem cu toții cum funcționează. Oricine poate încerca o Oră de Cod. Pe website-ul Code.org se găsesc tutoriale de o oră, simple și distractive care îți arată regulile de bază ale limbajului de programare. Tutorialele au fost traduse în peste 30 de limbi, iar cele în limba română se găsesc pe www.ro.code.org și sunt accesibile pentru toți cei dornici să învețe, de la 4 la 100 și… de ani.

Ora de Cod (Hour of Code) este desfășurată de Code.org, o organizație non-profit dedicată extinderii educației cu privire la tehnologia computerelor și programare, prin promovarea acesteia în școli și prin creșterea participării femeilor dar și a elevilor minorități. O coaliţie de parteneri fără precedent susțin împreună Hour of Code — inclusiv Microsoft, Apple, Amazon, Boys and Girls Clubs of America şi College Board.

Anul trecut, într-o săptămână, 15 milioane de elevi au încercat o oră de programare. Acum noi țintim spre 100 de milioane în întreaga lume pentru a demonstra că cererea pentru educație relevantă în informatica în secolul 21 traversează toate frontierele şi nu cunoaşte graniţe.

Hadi Partovi, fondator şi CEO al Code.org

Biserica Adventista de Ziua a Saptea, Conferinta Moldova a deschis o clasa pentru copii de clasa a II-a si a III-a pentru a beneficia de o ora gratuita de programare la adresa http://studio.code.org/join/OFETKQ in perioada 8-14 decembrie 2014

Loading