Un nou comitet executiv ales în cadrul celei de-a XVIII-a Adunări Elective a Conferinței Moldova

Marți, 2 mai 2017, a avut loc Adunarea Generală Electivă a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea - Conferința Moldova. La această întrunire au participat 290 de membri ai bisericii, pastori și prezbiteri, membri delegați și invitați care au decis să împărtășească împreună realizările și provocările din ultimii patru ani. Au fost prezentate și votate în unanimitate rapoartele de activitate ale administratorilor și directorilor de departamente. Totodată, au fost apreciate binecuvântările primite și au fost evaluate realizările și neîmplinirile fiecărui domeniu al vieții de slujire din cadrul bisericii.

Știri 3 mai 2017

Marți, 2 mai 2017, a avut loc Adunarea Generală Electivă a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea – Conferința Moldova. La această întrunire au participat 290 de membri ai bisericii, pastori și prezbiteri, membri delegați și invitați care au decis să împărtășească împreună realizările și provocările din ultimii patru ani.  Au fost prezentate și votate în unanimitate rapoartele de activitate ale administratorilor și directorilor de departamente. Totodată, au fost apreciate binecuvântările primite și au fost evaluate realizările și neîmplinirile fiecărui domeniu al vieții de slujire din cadrul bisericii. Pe parcursul întâlnirii au fost prezentate și programele instituțiilor educaționale și de publicații afiliate bisericii pentru următoarea perioadă de patru ani.

În urma sesiunilor de consultare cu delegații bisericilor locale a fost ales comitetul executiv al Conferinței Moldova.

În calitate de președinte al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea – Conferința Moldova a fost ales să slujească pastorul Tiberiu Nica. Pastorul Tiberiu Nica a absolvit Institutul Teologic Adventist din București, fiind licențiat în Teologie Pastorală la Universitatea București și are un Master în Relații, Instituții si Organizații Internaționale – la Facultatea de Istorie a Universității Al. I. Cuza din Iași. El a slujit ca pastor în județul Botoșani, după care a slujit ca Director al Centrului Media Adventist din România. Este căsătorit cu Iulia și au un fiu, Horia.

Pastorul Sergiu-Daniel Macovei a fost ales ca secretar al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea – Conferința Moldova. El a absolvit Institutul Teologic Adventist din București, este licențiat în Teologie Pastorală la Universitatea București și masterand în cadrul programului de master Puterea executivă și Administrația Publică. A slujit ca pastor în județele Vrancea, Suceava și Neamț după care a slujit ca director al departamentelor: Relații Oficiale și Libertate Religioasă, Comunicare și Grupuri Etnice. Este căsătorit cu Denisa și au o fiică, Chris Naersi.

Pastorul Dumitru Lupu a fost reales în funcția de trezorier. El a absolvit Institutul Teologic Adventist din Cernica, jud. Ilfov, fiind licențiat în Teologie Pastorală la Universitatea București. A slujit în districtul Dumbrava, apoi în districtul Bacău „Speranța”, fiind în același timp casier al Conferinței Moldova, după care a slujit, tot ca trezorier, în perioada 2013-2017. Este căsătorit cu Alina si au o fiică, Rebeca.

Un element distinct al Adunării Generale Elective a fost constituirea Asociației Pastorale ca departament distinct. Pentru a sluji ca secretar al Asociației Pastorale a fost ales pastorul Ionel Mardare.

Pastorul Virgil Sandu a fost reales ca director al Departamentului Școala de Sabat și Lucrare Personală.

La Departamentul Tineret a fost ales pastorul Dorin Cristea.

Alături de comitetul administrativ au fost aleși următorii pastori pentru a reprezenta Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea în comitetul extins: Eugen Profir (Director Departament Viața de Familie – reales), Eugen Chirilianu (Director Departament Educație  – reales), Constantin Iosub  (Director Departament Viață și Sănătate – reales), Willy Cotruță și Florin Rașcu. Ca membri laici în comitetul extins au fost aleși să slujească: Lucian Smarandache, Titi Palade, Constantin Aruxandei, Paulin Florea, Daniel Felea și Daniel Gheorghiță.

Cu ocazia Adunării Generale Elective a fost acreditat, iar după caz, autorizat, personalul activ din instituțiile Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea de pe teritoriul Conferinței Moldova.

Biserica Adventistă, Conferința Moldova este instituția organizatorica și administrativă pentru bisericile adventiste de pe teritoriul a opt județe din Nord-Estul României: Botoșani, Suceava, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea și Galați.

Dumnezeu să binecuvânteze și să întărească biserica Sa și slujitorii ei!

[justified_image_grid facebook_id=153653838010224 facebook_album=1502755053100089]

    2 comments

  • | 3 mai 2017 at 22:47

    Binecuvantari din belsug de la Domnul pentru colegii chemati sa slujeasca Biserica Adventista din Conferinta Moldova. Sa le dea Domnul slujire binecuvantata, impletita cu bucuria strangerii de roade bogate pentru Imparatia Domnului.

  • | 4 mai 2017 at 1:44

    Ma bucur pentru ca Dumnezeu a ales oameni minunați dar mai ales ma bucur ca fratele Virgil Sandu a fost reales , un om cu care am lucrat minunat la Suceava, tot timpul M-a susținut in lucrare si M-a încurajat!!!!Domnul sa fie cu toți cei din conducerea bisericii noastre!!!