„Modelând viitorul” în cadrul EUD GAiN 2015

În perioada 9 – 11 noiembrie 2015 s-au reunit aproximativ 70 de lideri ai departamentelor de Comunicare, Media și Lucrare personală din 11 țări vest și sud europene.

Știri 8 decembrie 2015

În perioada 9 – 11 noiembrie 2015 s-au reunit aproximativ 70 de lideri ai departamentelor de Comunicare, Media și Lucrare personală din 11 țări vest și sud europene. Ei au discutat strategia pentru anii 2016 – 2020 pentru toate ariile media în care Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea își desfășoară activitatea.

Întâlnirea intitulată „Modelând viitorul” în cadrul EUD GAiN 2015 a avut loc la Centrul Media Adventist „Voice of Hope” din Alsbach Mahnlein, Germania. EUD înseamnă conducerea bisericilor adventiste din vestul și sudul Europei – Diviziunea InterEuropeană. GAiN este prescurtarea de la Rețeaua Globală Adventistă prin Internet (Global Adventist Internet Network).

Conferința a fost organizată de către Departamentul de Comunicare al Diviziunii InterEuropene, împreună cu Centrul Media Adventist din Germania. Aproximativ 60 de posturi TV și stații radio, dar și site-uri de internet, alături de liderii departamentelor de Comunicare și Lucrare Personală ai Bisericii Adventiste au făcut schimb de idei despre proiectele planificate și realizate din țări precum: Portugalia, Spania, Italia, Franța, Germania, Austria, Bulgaria, România, Republica Cehă, Slovacia și Suedia.

După aceasta s-a discutat despre proiectele pe internet, direcțiile curente pe internet și dezvoltarea tehnologiei în domeniul social media. Timp de două zile au lucrat în 8 grupuri asupra unei strategii până în 2020 în arii precum televiziunea, radio-ul, social media, domeniul tipărit, IT, internetul și securitatea. Rezultatele discuției pe grupuri au fost adunate de o echipă și vor fi oferite participanților după o revizuire editorială. Aceste idei vor fi oferite în primăvara anului 2016 conducerii bisericilor adventiste la nivel național și vor face parte din strategia media până în 2020 a conducerii Diviziunii InterEuropene. Acestea vor fi publicate pe site-ul Departamentului de Comunicare al Diviziunii la http://gain.edu.adventist.org.

Relații personale, nu electronice

Rolul media este de a răspândi Vestea bună a lui Isus Hristos și de a stabili contacte cu oricine, a declarat Paolo Benini – Directorul Departamentului de Lucrare Personală a Diviziunii InterEuropene. El a mai adăugat:

Pe de altă parte, rolul principal al răspândirii Evangheliei este totuși aspectul personal, relația față către față și nu poate să fie înlocuită nicidecum de nicio activitate media. Nu există nicio biserică electronică.

„Bazat pe acest fundal, populația vorbitoare de limbă germană vede o cooperare mai apropiată între partea de media electronică a Hope Channel și Bible Study Institute, inaugurat în 2015” a spus pastorul Klaus Popa, directorul Vocea Profeției. Hope Bible Studies Institute oferă Biblii și alte cursuri prin corespondență.

Corrado Cozzi, Directorul de Comunicare al EUD a declarat:

Ținta noastră cu această întâlnire nu este să ne îmbunătățim structurile tehnice, nici să ne îmbunătățim canalele de informare, ci, deasupra tuturor, să subliniem importanța Evanghelizării ca fiind „activitatea centrală” a bisericii noastre. Trebuie să atragem atenția asupra revenirii lui Isus, iar aceasta poate să fie făcută cu ajutorul tuturor forțelor și resurselor pe care le avem în biserică. Departamentul de Comunicare trebuie să lucreze în colaborare cu Adventist Mission și să susțină activitățile ei.

Hope Bible Studies Institute este cel mai vechi institut pentru studii biblice prin corespondență din Germania, Austria și Suedia și a fost înființat în 1949 deoarece ascultărorii postului de radio doreau să audă mai mult despre Scriptură. În fiecare an sunt aproximativ 6.000 ascultători care solicită studii biblice prin corespondență, gratuit și fără nicio obligație.

Hope Channel este un post de radio și televiziune a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea și face parte din familia internațională a Hope Channel ce a fost înființat în Statele Unite în 2003 și include la momentul actual 36 de canale naționale. Pentru mai multe informații, vizitați http://www.hope-channel.de.

Articol apărut pe news.eud.adventist.org. Pentru mai multe fotografii de la eveniment, click aici.

Loading