Martin Doblmeier, producătorul celor două documentare “Adventiştii” a vizitat Romania

Știri 17 iulie 2014

În zilele de 16 și 17 mai, producătorul american de filme documentare Martin Doblmeier s-a aflat în partea de vest a țării noastre și a participat la evenimente publice organizate de SperantaTV și Conferința Banat a Bisericii Adventiste – premiera publică în România a filmelor documentare Adventiștii.

Filmul documentar aflat la cea de-a doua producție, Adventiștii 2, prezintă șapte exemple de misiune medicală adventistă pe diferite continente: intervenția de urgență după cutremurul catastrofal din Haiti, misiuni medicale pe fluviul Amazon și în Malawi, și spitalul adventist Sir Run Run Shaw din Republica Populară Chineză.

Acest film a fost de asemenea prezentat pe canalul de televiziune PBS și a devenit best-seller pe www.amazon. com

După producția primulului și celui de al doilea film, pastorul Adrian Bocănean a intervievat pe dl. Doblmeier pentru emisiunea Punctul de plecare de la Speranța TV. Interviul este disponibil online pe pagina de internet http://www.sperantatv.ro/.

În luna aprilie a acestui an, dl. Doblmeier a lansat un al treilea film despre adventiști, de data aceasta despre educația adventistă din Statele Unite, documentarul urmând să fie tradus și popularizat și în România.

Cu ocazia vizitei în România au fost organizate trei evenimente, care au avut un program asemănător.

Cu fiecare ocazie au fost prezentate fragmente din producțiile documnetare ale lui Martin Doblmeier. Acestea au fost apoi comentate de regizor și moderate de realizatorul TV pastorul Adrian Bocăneanu. A avut loc vizionarea unui fragment din filmul despre Albert Schweitzer, a trei fragmente din filmele Adventiștii și a trailerului celui mai recent film despre educația adventistă.

sursa: AARC, adentist.ro, (Adrian Bocăneanu, Speranța TV)

Loading