Întâlnire a corespondenților, moderatorilor și reprezentanților media din Conferința Moldova

Departamentul de Comunicare al Conferinţei Moldova a fost iniţiatorul şi organizatorul Întâlnirii corespondenţilor, moderatorilor şi reprezentanţilor media din Conferinţă Moldova.

Evenimentul s-a desfășurat în data de 25 ianuarie 2015, la Conferinţa Moldova şi s-a bucurat de prezenţa invitaţilor de onoare: directorul Centrului Media Adventist – pastor Tiberiu Nica şi realizatorul de emisiuni radio şi tv – Ioan Paicu.

După cuvântul de „bun venit” adresat tuturor celor prezenţi de către pastor Sergiu Macovei, directorul Departamentului de Comunicare, Conferinţa Moldova, întâlnirea a continuat cu momentul devoţional susţinut de secretarul Conferinţei Moldova, pastor Laurenţiu Gherghe.

Un moment inedit s-a desfășurat încă de la începutul întâlnirii când toţi invitaţii au fost provocaţi, prin câte un simbol surpriză pe care l-au găsit lipit de paharul pe care îl aveau în faţă, să găsească un sens personal al acestuia. Simbolurile erau unele matematice şi reprezentau infinitul, plus sau minus, punct, virgulă ș.a.m.d. A fost un moment bine gândit de către organizatori şi a avut menirea de a destinde atmosfera dar şi de a arată o mică faţetă a personalităţii celor prezenţi.

Două puncte majore în program au fost susţinute de către invitații de la Bucureşti.

Directorul Centrului Media Adventist a prezentat perspective şi viziuni în ceea ce priveşte desfăşurarea programelor radio şi tv la nivel naţional. Scopul esenţial este de a creşte audienţa şi de a o educa şi dezvolta din punct de vedere familial, social, cultural şi în mod deosebit, spiritual.

Ioan Paicu a susţinut un seminar privind abordarea, sintetizarea şi structurarea unei ştiri pentru radio dar a prezentat şi metode de încălzire vocală înainte de a intră în direct, mici amănunte dar care fac diferenţa, împărtăşite din experiența dumnealui, experienţă care de altfel este una amplă.

Întâlnirea a continuat cu o serie de întrebări privind implicarea corespondenţilor locali în realizarea intervenţiilor radio dar şi organizarea şi funcţionarea în condiţii cât mai bune a parteneriatului de colaborare dintre aceştia şi Centru Media Adventist.

Atmosfera a fost una familială, degajată şi propice pentru dezvoltarea unei echipe . Au fost prezenţi Anca Porumb, Mihaela Hrib, Irina Harasim, Cristina Porsega, Viorica Avramiea, Ligia Tilihoi, Gabriela Lupu, Iuliana Marin, Avramiea Liviu, Dorel Neacşu, Andrei Ciobanu, Nicolae Alexandru, Emil Buica, Ovidiu Burlacu, Cătălin Teodorescu, Dorin Cristea, Eugen Profir, Daniel Horindău, Savel Lupu, Nelu Loba.

Mulţumim organizatorilor şi tuturor celor prezenţi. Sperăm ca împreună să creştem şi să fim mereu mai aproape de ascultătorii noştri şi cu toţii mai aproape de Cer!

Iuliana Marin, corespondent RVS

Loading