Festivalul Prieteniei - Poienești, Vaslui

Sabatul din 29 august 2015 a fost prilej de mare bucurie pentru credincioșii Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea Poienești, județul Vaslui, gazda Festivalului Prieteniei, ediția a XV-a.

Știri 1 noiembrie 2015

Sabatul din 29 august 2015 a fost prilej de mare bucurie pentru credincioșii Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea Poienești, județul Vaslui, gazda Festivalului Prieteniei, ediția a XV-a.

În această ocazie, care a devenit deja o tradiție, s-a trăit încă o dată bucuria revederii sau a cunoașterii de noi prieteni, „s-au deschis inimile și casele pentru musafiri.”

Fiecare an a avut un motto special ales, care este de fapt tema întâlnirii pentru a direcționa prietenia către oameni în diverse modalități. Motto-ul ales pentru anul acesta a fost: „Eu și casa mea”.

Pe lângă alte proiecte pe care biserica locală le are în atenție, evenimentul s-a dorit a fi unul care să stârnească interesul, să provoace, să încurajeze și să mobilizeze resursele bisericii în vederea lucrării misionare pentru cei din propria familie, punând astfel bazele noului an misionar 2015 – 2016.

Vremea frumoasă de început de toamnă, a adunat prieteni din multe colțuri ale țării, unii veniți în vizită în locurile natale, alții în vacanță din afara țării, dar și localnici și membri ai familiilor, prieteni de pe teritoriul Moldovei, din districtul Vaslui și din întreg județul sau pastori care au slujit aici.

Gazdele harnice și cu mult spirit de sacrificiu au pus cu mult drag la dispoziția oaspeților o biserică pregătită cu mult bun gust, special aranjată în cinstea oaspeților pământești și cerești și a întâmpinat cu drag cei peste 300 de participanți devenind astfel neîncăpătoare, participanții găsindu-și cu greu loc, mulți în afara spațiului interior.

Tinerii și copiii au fost și de această dată în atenția gazdelor așa încât întâlnirea cu studiul Bibliei în cadrul Școlii de Sabat a avut spații special pregătite, chiar și în aer liber.

Cuvântul inspirat al lui Dumnezeu prezentat de către pastorul Laurențiu Gherghe, secretarul Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, Conferința Moldova și muzica înălțătoare susținută de violonistul Mihai Gherghelaș, absolvent al Conservatorului de Muzică „George Enescu” din Iași, au adus un plus de bucurie și înălțare sufletească.

Impresiile de final ale unor oaspeți au fost încurajatoare pentru gazde pentru pregătirea unei viitoare ediții:

Sunteți o biserică deosebită, cu mesaj puternic, clar, logic, pe înțelesul oamenilor. Mă bucur pentru că am acceptat invitația și sper ca la anul să fiu din nou printre oaspeții evenimentului – mărturisea unul dintre invitați, medic neurolog la Spitalul de Neurologie din Iași.

Sunt aici pentru a treia oară, vin cu mare plăcere și de fiecare dată mă simt minunat la această ocazie. Am învățat lucruri deosebite pe care vreau să le trăiesc în propria familie”, spunea una dintre invitate.

După-amiază a fost un program de laudă și închinare prin muzică, vers și cuvânt în care gazdele și oaspeții și-au adus fiecare contribuția.

Programul s-a încheiat ca de fiecare dată, pecetluind prieteniile vechi sau noi, prin participarea la o felie dulce de părtășie cu pepene din producția locală.

Lăudăm pe Domnul pentru izbândă și mulțumim participanților și tuturor celor implicați în pregătirea și desfășurarea evenimentului.

[justified_image_grid facebook_id=153653838010224 facebook_album=995482117160721]

Loading