Festivalul Național de Fanfare de la Piatra Neamț

Sâmbătă, 19 septembrie 2015, a avut loc a șaptea ediție a Festivalului Național al Fanfarelor Adventiste din România care a adunat la Piatra Neamț în Sala Polivalentă, formații cu tradiție în muzica de fanfară din: Macea – jud. Arad, Peretu - jud. Teleorman, Comișani și Speriețeni - jud. Dâmbovița, Topraisar - jud Constanța, Ocnița - jud. Bistrița Năsăud, Milișăuți - jud Suceava, Dorobanți și Roma – jud. Botoșani, Războieni - jud. Iași, Ștefan cel Mare – jud. Neamț, precum și o formație din Republica Moldova.

Știri 1 noiembrie 2015

festival

Sâmbătă, 19 septembrie 2015, a avut loc a șaptea ediție a Festivalului Național al Fanfarelor Adventiste din România care a adunat la Piatra Neamț în Sala Polivalentă, formații cu tradiție în muzica de fanfară din: Macea – jud. Arad, Peretu – jud. Teleorman, Comișani și Speriețeni – jud. Dâmbovița, Topraisar – jud Constanța, Ocnița – jud. Bistrița Năsăud, Milișăuți – jud Suceava, Dorobanți și Roma – jud. Botoșani, Războieni – jud. Iași, Ștefan cel Mare – jud. Neamț, precum și o formație din Republica Moldova.

festival 2Festivalul s-a desfășurat în două sesiuni, de la ora 9 și de la ora 17, care au avut loc în sala unde au fost prezenți aproximativ 1000 de iubitori de muzică pentru a-i asculta și a-și încărca sufletul cu muzică bună.

La ora 16 fanfarele reunite au putut fi ascultate în incinta ansamblului Curtea Domnească. Cei aproximativ 300 de instrumentiști au concertat atât în formațiile locale, cât și în comun pentru mai multe piese.

„Trâmbiți sunați, Isus revine!” a fost laitmotivul repertoriului interpretat, dar și gândul de fiecare clipă al tuturor celor care au fost prezenți.

Am plecat de la Piatra Neamț cu promisiunea de a grăbi revenirea lui Isus prin cântecul nostru, iar dacă anul viitor ne va prinde tot aici, suntem invitați la ediția a opta a evenimentului ce va avea loc la Alexandria.