Familia - sens unic - la Botuș

La data de 31.01.2015 în comunitatea Botuș, jud. Suceava s-a desfășurat un program deosebit intitulat „Familia – sens unic”.

Membrii bisericii i-au primit cu multă căldură și deschidere pe frații din Colacu, Câmpulung Moldovenesc și Vama. Două familii cu peste 60 de ani de căsătorie și-au amintit cu emoție în glas experiențe din căsnicia lor: „Pe vremea noastră, lucrurile stricate se reparau, nu se aruncau”, aluzie la tendința actuală de despărțire în căsătorie. Câteva familii cu peste 30 de ani de căsătorie au fost intervievate de fr. Daniel Sandu. Aceștia au relatat, pe rând, din experiențele lor de o viață.

Corul mixt și cel bărbătesc, cât și poeziile recitate au adus frumusețe și culoare evenimentului.

După mesajul spiritual prezentat de pastorul local Varadi Iuliu în care cei prezenți au învățat că exemplul personal din viața de familie este mai puternic decât orice predică, a avut loc rugăciunea de consacrare. În acele momente, soții și-au luat de mână soțiile, iar copiii și-au găsit locul lângă părinții lor pentru a primi binecuvântarea Cerului.

Masa de părtășie a fost un bun privilegiu de a depăna amintiri.

Partea a doua a programului a început cu seminarul sustinut de profesorul Florentin Lehaci pornind de la ideea că adeseori partenerii de viață declară că totul este bine, însă uneori ei își pun doar măștile pe față, iar soțul și soția nu sunt altceva decât doi străini care locuiesc la aceeași adresă.

Seminarul prezentat de pastorul Luncanu Ovidiu a constituit un semnal de alarmă în ceea ce privește relația părinte-copil: „Părinții au nevoie de mult tact și înțelepciune acum când mirajele lumii sunt prezente peste tot.”

„Familia – sens unic” a fost un program deosebit, un imbold pentru ca părinții și copiii să fie împreună până la destinație.

Loading