Familia Pleșu este „în sfârșit, acasă!”

Miercuri, 22 iunie 2016, a avut loc inaugurarea casei familiei Pleșu din localitatea Bârlad, Județul Vaslui, construită de Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România în parteneriat cu Primăria orașului Bârlad, în cadrul proiectului ADRA „În sfârșit, acasă!”, la eveniment fiind invitați reprezentanți ai instituțiilor publice, reprezentanți media, finanțatori și voluntari.

Știri 8 iulie 2016

Miercuri, 22 iunie 2016, a avut loc inaugurarea casei familiei Pleșu din localitatea Bârlad, Județul Vaslui, construită de Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România în parteneriat cu Primăria orașului Bârlad, în cadrul proiectului ADRA „În sfârșit, acasă!”, la eveniment fiind invitați reprezentanți ai instituțiilor publice, reprezentanți media, finanțatori și voluntari.

Ionuț Pleșu, în vârstă 29 de ani, este diagnosticat cu parapareză spastică de la vârsta de 6 luni și se deplasează doar în genunchi și aceasta ca urmare a unei perioade grele de recuperare medicală susținută. Împreună cu soția sa, Maria Magdalena, fetița lor și mama sa, acesta locuia la etajul 4 al unui imobil fără lift.

„Am venit azi, în primul rând pentru familia Pleșu. Pentru dânșii este o zi cu adevărat specială. Le admir voința și dorința de a-și întemeia o familie. Le doresc multă sănătate”, a declarat doamna Munteanu Alina, Primar al Comunei Grivița, județul Vaslui.

„Realizările pe care le văd sunt deosebite și când oamenii pun mână de la mână și suflet de la suflet, se pot înfăptui lucruri frumoase și benefice pentru cei care sunt în situații limită. Pe mai departe, primăria Bârlad se va implica în astfel de proiecte. Mulțumesc ADRA România și tuturor colaboratorilor”, a declarat domnul Dorin Apostu, Viceprimar al orașului Bârlad, județul Vaslui.

„ADRA România a avut colaboratori de nădejde în această zonă, iar acest caz a fost unul impresionant. 70 de voluntari și 40 de sponsori și-au dat mâna pentru ca împreună să-l ajute pe Ionuț să-și îndeplinească visul – acela de a avea o casă. În toate locurile unde am ajuns în țară, oamenii cunosc povestea familiei Pleșu și faptul ca există zeci de oameni, voluntari și sponsori, care sprijină acest caz, aducând o schimbare în viața acestei familii și în societate”, a declarat domnul Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România.

Prezent la eveniment, pastorul Florin Istrate, Președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din zona Moldova și Bucovina, a declarat: „Este o zi de neuitat, o zi specială, pentru ca astăzi s-a inaugurat o nouă casă ADRA pentru o familie aflată într-o situație specială – familia Pleșu. Atunci când Dumnezeu vrea să împlinească o rugăciune, găsește și oamenii potriviți. Am apreciat mult oamenii care au sprijinit acest proiect și într-un timp atât de scurt s-a construit o căsuță atât de frumoasă. Când oamenii Îl iubesc pe Dumnezeu sunt plini de compasiune și sunt, cu adevărat, mesageri ai speranței, iar în urma lor rămâne o dâră de lumină, de iubire și multă binecuvântare.”

„Principala motivație de a mă implica în acest caz este faptul că sunt sănătos și am copii sănătoși, însă această familie nu se poate bucura de această binecuvântare pe care noi o avem. Sunt fericit pentru îndeplinirea acestui obiectiv și Îi mulțumesc Bunului Dumnezeu pentru ajutorul de până acum. El să răsplătească tuturor”, a declarat pastorul Willy Cotruță, voluntar ADRA România și pastor al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Bârlad.

„Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru ajutorul pe care ni L-a oferit în acest proiect și de asemenea, le mulțumesc celor care s-au implicat, atât sponsori, cât și voluntari. O mulțumire specială aș dori să adresez corului Bărbătesc de la Moisei. Mă bucur pentru Ionuț și familia lui și  pentru faptul că visul lor a devenit realitate. Cu siguranță vor avea puterea să meargă mai departe în viață, cu un zâmbet pe chip pentru faptul că Dumnezeu a ascultat rugăciunile lor și se pot bucure de această căsuță. Aceasta casă este un dar primit de la Dumnezeu și sunt fericită că și noi, ADRA România, am putut să fim alături de Ionuț în realizarea acestui vis”, a declarat doamna Gabriela Istrate, Asistent Social și Coordonator Proiecte ADRA în zona Moldova și Bucovina.

Proiectul „În sfârșit, acasă!” este modalitatea prin care ADRA România se implică în susținerea familiilor numeroase, construind locuințe familiale pentru cei care trăiesc în condiții grele, dar având dorința de a muncii.

Încă de la înființare, în fiecare an, ADRA identifică și sprijină persoane cu familii numeroase care nu au un spațiu optim de locuit, prin construirea de locuințe și oferirea de asistență competentă. Acest proiect se desfășoară în parteneriat cu autoritățile locale, iar finanțarea vine atât de la persoane fizice, cât și de la persoane juridice. Implementarea proiectului se realizează cu ajutorul voluntarilor din țară și din străinătate.

sursa: adventist.ro

Loading