Descoperim esențialul. Împreună! - Congresul European al Profesioniștilor Adventiști în Media

În perioada 23-28 martie 2018, sub moto-ul „Descoperim esențialul. Împreună” aproximativ 120 de profesioniști media din întreaga Europă, SUA și Australia au participat la congresul GAiN (Global Adventist internet Networking) în localitatea Canet d'en Berenguer, Spania, în apropiere de Valencia. GAiN Europe este un eveniment regional de excepție în ceea ce privesc tehnologiile din domeniul comunicațiilor, mass-media, filmului, social media și nu numai care lucrează îndeaproape cu Departamentul de Comunicare al Conferinței Generale.

Știri 30 martie 2018

Evenimentul este organizat anual de liderii rețelei globale a specialiștilor din domeniul comunicării și are ca obiectiv profesionalizarea continuă, lucrul în echipe interculturale și aplicații inovative ale tehnologiei în misiune. Experți de top din domeniul comunicării și mass-media au condus sesiunile plenare, atelierele de lucru și schimburile de experiență atât pentru cei angajați în această misiune cât și pentru membrii laici devotați comunicării profesioniste. GAiN a acordat o atenție deosebită impactului pe care biserica îl are în comunicarea unui mesaj de speranță, încredere și credință într-o lume dominată de media.

Evenimentul a fost structurat într-un mod excepțional, iar față de edițiile anterioare a inclus în a doua parte a zilei, alături de sesiunile organizate în plen, alte două domenii de interes numite de organizatori și „track-uri” alături de domeniul Comunicare și Marketing, prezent și în ediția anterioară: domeniul Conținutul Cross-Media (TV, radio, print, scris, social media), și domeniul Tehnologie și infrastructură (IT, securitate digitală, web, realitate augumentată). Pentru fiecare domeniu au fost organizate o serie de ateliere de lucru, au fost prezentate studii de caz și s-a pus un deosebit accent pe schimbul de experiență. În fiecare atelier au fost organizate sesiuni de formare pe teme stringente de comunicare ale bisericii cum ar fi: securitatea şi protecția datelor, marketingul comun pentru canalele media, noile strategii eficiente de comunicare în situații de criză.

GAiN 2018 Spania a fost organizat de departamentele de comunicare ale celor două structuri organizaționale de la nivelul bisericii: departamentele de comunicare din partea continentală a Bisericii Adventiste Europa de Nord și Europa de Sud-Est condus de Victor Hulbert (director de comunicare Trans-European Division – TED), precum și din Europa de Vest și de Sud condus de Corrado Cozzi (director de Comunicare Inter European Division – EUD). Conform organizatorilor, o contribuție deosebită la reușita evenimentului au avut-o centrele mass-media adventiste „Stimme der Hoffnung“ din Germania și Centrul „Hope Media” din Spania, precum și grupul editorial Adventist Review http://www.adventistreview.org. România a prezentat atât în plen cât și la atelierele de lucru aspecte de strategie și producție inovativă ale celui mai mare Centru Media Adventist din Europa – SperanțaTV, precum și ale redacției Semnele Timpului.

Biserica Adventistă a reușit prin formarea unui cadru profesionist de întâlnire a specialiștilor în comunicare și tehnologii media unul dintre cele mai frumoase evenimente de networking. Pentru următoarea perioadă, în urma evaluării în plen a ediției GAiN 2018 s-a luat decizia continuării proiectelor de conținut.

Detalii privind programul care a avut loc precum și rezultatele GAiN 2018 sunt prezentate în secțiunea de resurse a site-lui oficial http://gain.hopemedia.eu.

 

[justified_image_grid facebook_id=153653838010224 facebook_album=1919686108073646]

 

Credit & foto: Nicolae Alexandru (As. Director, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea – Conferința Moldova, Departament Comunicare)

© Logo Grafic: EUD & TED

Loading