De la provocare la... performanță

Mult așteptatul septembrie încarcă anual sufletele noastre, ale elevilor, părinților și profesorilor, deopotrivă, cu emoția redeschiderii instituțiilor de învățământ de pe întreg cuprinsul țării. Iată-ne, așadar, în fața Școlii Gimnaziale Adventiste din Matca, jud. Galați, o școală modernă și frumoasă, dotată cu săli de clase spațioase și luminoase, cu încălzire centrală, o sală mare de informatică și o bibliotecă. Elevi, părinți și profesori, au redescoperit în cuvintele adresate de către oficialități, viziunea educației creștine ca fiind viziunea lui Dumnezeu, o viziune înaltă, nobilă și dăinuitoare.

Știri 25 septembrie 2016

Mult așteptatul septembrie încarcă anual sufletele noastre, ale elevilor, părinților și profesorilor, deopotrivă, cu emoția redeschiderii instituțiilor de învățământ de pe întreg cuprinsul țării.

Iată-ne, așadar, în fața Școlii Gimnaziale Adventiste din Matca, jud. Galați, o școală modernă și frumoasă, dotată cu săli de clase spațioase și luminoase, cu încălzire centrală, o sală mare de informatică și o bibliotecă.

Adăugând la toate acestea un corp didactic de o valoare profesională și umană de excepție, putem spune că școala noastră pune la dispoziția elevilor toate mijloacele necesare dezvoltării caracterului și a pregătirii pentru viață. Învățători și profesori promovează atât valori morale, educaționale, cât și valori spirituale, valori care transformă mentalități, schimbă vieți și influențează destine.

Atmosfera din curtea școlii este una de sărbătoare, cu trăiri și emoții pentru fiecare dintre cei prezenți. Elevii mai mici, care pășesc pe necunoscutul drum al cunoașterii, nu îndrăznesc să se dezlipească de mamele lor. Elevii mai mari, în special cei de clasa a VIII-a visează pozitiv că examenul de admitrere nu poate fi doar o treaptă a provocărilor, ci și una a performanțelor.

Cuvântul de deschidere a fost acordat în primul rând doamnei director Raluca Stăvărachi urmată de secretarul Conferinței Moldova – pastorul Gherghe Laurențiu, de președintele Filialei Asociației Bambi – pastorul Avrămiea Liviu și de capelanul școlii – pastorul Nunu Ionuț.

Elevi, părinți și profesori, au redescoperit în cuvintele adresate de către oficialitățile religioase, viziunea educației creștine ca fiind viziunea lui Dumnezeu, o viziune înaltă, nobilă și dăinuitoare.

Au fost prezente, de asemenea, oficialitățile locale în persoana domnului primar – Costea Nelu, și a domnului polițist – Mincu Vasile. După ce dumnealor au apreciat valoarea educației creștine, au sfătuit pe elevi să adopte un comportament corespunzător și adecvat normelor de conduită actuale.

În final, cu mult entuziasm și bucurie, elevii au mers la clasele lor povestindu-și peripețiile vacanței și angajându-se în același timp, să-și îndeplinească cu mult simț de răspundere îndatoririle ce le revin în noul an școlar.

Școala Gimnazială Adventistă din Matca înregistrează anul acesta o creștere a valorilor numerice, atingând numărul de 100 de elevi și preșcolari, lucru satisfăcător pentru noi toți.

De asemenea, examenul de evaluare națională de la sfârșitul clasei a VIII-a este o adevărată provocare deoarece pentru prima dată în istoria școlii noastre, traversăm acest eveniment emoționant.

Atât profesori, părinți și elevi, privim cu toții cu încredere că această treaptă a provocării va deveni o treaptă a performanțelor.

Dragi elevi, vă urăm mult succes și binecuvântare de la Dumnezeu!

[justified_image_grid facebook_id=153653838010224 facebook_album=1224723454236585]

Loading