Credincios profeților Săi - prelegerile pentru Săptămâna de Rugăciune 2019

În perioada 29 noiembrie – 07 decembrie 2019, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România organizează Săptămâna de Rugăciune – un moment anual de cercetare personală și consacrare în rugăciune sub titlul „Credincios profeților Săi”.

Știri 29 noiembrie 2019

În perioada 29 noiembrie – 07 decembrie 2019, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România organizează Săptămâna de Rugăciune – un moment anual de cercetare personală și consacrare în rugăciune.

Dumnezeu a dorit dintotdeauna să comunice cu ființele create. Înainte ca păcatul să pătrundă în această lume, El îi vizita pe Adam și Eva în Grădina Edenului și stătea de vorbă cu ei. După căderea în păcat, acest lucru nu mai era posibil, deoarece ființele umane păcătoase ar fi fost distruse de prezența Sa divină.

Totuși, pentru că nu voia să-i abandoneze, Dumnezeu a inventat un alt mod de a comunica oamenilor mesajele Sale, care aveau scopul de a învăța, de a avertiza, de a mustra și de a arăta dragostea Sa față de poporul Său – darul profeției. Prorocii lui Dumnezeu sunt atât de importanți, încât Biblia ne asigură: „Domnul Dumnezeu nu face nimic fără să-Şi descopere taina Sa slujitorilor Săi, prorocii” (Amos 3:7).

Această Săptămână de Rugăciune poartă titlul: „Credincios profeților Săi”, iar pe parcursul ei vom analiza câteva întrebări importante cu privire la acest dar remarcabil al profeției, cum ar fi: „De ce a trimis Dumnezeu profeții?”, „Ce i-a determinat pe profeți să transmită mesajul?”, „Care sunt semnele după care putem cunoaște un profet adevărat?”, „Cum ar trebui să interpretăm cuvântul profetic?” etc.

Vă încurajez să vă luați timp în fiecare zi din această săptămână specială de rugăciune pentru a studia și pentru a vă ruga. Sunt convins că Domnul ne va binecuvânta din belșug dacă ne vom uni sub forma unei familii a bisericii mondiale, studiind credincioșia Lui față de profeți și anticipând apropiata revenire a lui Hristos.

Ted Wilson, Președintele Conferinței Generale

Materialul pregătit pentru această ocazie poate fi vizualizat și descărcat în format PDF de aici.

Loading