Copil valdenz la Iași

Suntem obișnuiți să-i vedem pe copii activi în programe muzicale, la Școala de Sabat, tabere și alte activități specifice vârstei lor. Cu siguranță că acestea sunt extrem de utile pentru dezvoltarea lor, dar cum îi putem forma pe copiii noștri ca misionari? Conform Cuvântului, noi suntem o biserică misionară. Misionari nu neapărat în sensul clasic al cuvântului ci misionari ca mod de viață, spirit și atitudine. Spunem că ei sunt viitorul Bisericii… dar de ce are nevoie Biserica în această generație atât de ostilă și de provocatoare? Biserica are nevoie de oameni care să sacrifice totul pentru cauza lui Hristos, oameni principiali și care să spună „NU” compromisului.

Din aceste gânduri s-a născut proiectul „Copil valdenz” care s-a desfășurat în data de 7 martie 2015, biserica Iași Sărărie fiind locul care a găzduit aproximativ 30 de copii din județul Iași cu vârstele cuprinse între 5-16 ani, aceștia fiind participanți activi ai proiectului. Proiectul „Copil valdenz” este un proiect de împărțire de literatură și memorare a Bibliei. Unul din scopurile sale este să formeze tineri care să experimenteze și să exemplifice prin propria viață bucuria slujirii și a trăirii unei vieți autentice alături de Mântuitorul. Astfel, sâmbătă, 7 martie, la ora prânzului, 5 echipe formate din aproximativ 6-8 copii alături de liderii lor de echipă au ieșit în zonele cele mai aglomerate ale orașului Iași și în aproximativ o oră și jumătate (după o scurtă instruire), au fost împărțite peste 1200 de cărți („Calea către Hristos” și „Dumnezeu cu noi”) și 1000 de lalele. La acest eveniment au fost prezenți fratele Mihai Goran și fratele Laurențiu Gherghe care au condus serviciul divin de sâmbătă dimineață prin prezentări de motivare a părinților și copiilor și consacrare a acestora în rugăciune. În Sabat după-amiază, copiii au spus din memorie toată Predica de pe Munte și au avut ocazia de a-și împărtăși impresiile în urma participării la proiect și modul în care au reacționat oamenii la gestul lor. Iată gânduri ale acestora: „Astăzi a fost un proiect minunat, interesant și am descoperit multe lucruri noi. Chiar a fost o zi specială și mă bucur că am putut participa.” sau „Am acum cea mai frumoasă experiență pe care o voi povesti tuturor prietenilor. Sper să se mai organizeze așa proiecte de care este mare nevoie.”

Dumnezeu să fie lăudat pentru modul în care a călăuzit lucrurile și, în mod cert, provocarea Sa de a ne arunca pâinea pe ape nu va rămâne fără rod. Astăzi, suntem chemați de Mântuitorul să facem din viața noastră o umblare continuă și crescândă cu El. Suntem chemați ca, alături de cei mici, să răspundem din toată inima: „Iată-mă, trimite-mă!” Tu ce vei când vei auzi chemarea Sa atât de clară?

[justified_image_grid facebook_id=153653838010224 facebook_album=888221191220148]

Loading