Convenția Europeană a Școlii de Sabat de la Bobbio Pellice

În perioada 17-19 aprilie 2015 a avut loc la Bobio Pellice, Italia, Convenția Europeana a Școlii de Sabat la care au participat pastori împreună cu membri ai comitetelor Departamentului Școala de Sabat și Lucrare Personală din România, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Italia, Germania, Spania, Portugalia, Franța, Belgia.

Știri 2 iulie 2015

În perioada 17-19 aprilie 2015 a avut loc la Bobio Pellice, Italia, Convenția Europeana a Școlii de Sabat la care au participat pastori împreună cu membri ai comitetelor Departamentului Școala de Sabat și Lucrare Personală din România, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Italia, Germania, Spania, Portugalia, Franța, Belgia.

Din partea uniunilor au fost prezenți directorii Departamentului Școala de Sabat – Lucrare Personală împreună cu omologii dumnealor de la conferințele sau zonele specifice. Au fost prezenți din partea diviziunii, Gabriel Maurer, secretar al diviziunii, Paolo Benini director în cadrul diviziunii pentru Departamentul Școala de Sabat și Lucrare Personală, Mario Brito, Asociația Pastorală, Corrado Cozzi director al Departamentului Comunicare. Conferința Generală a fost reprezentată prin fratele Johnatan Kuntaraf, director la Departamentul Școala de Sabat – Lucrare Personală.

Fiecare Uniune a avut ocazia să prezinte rapoarte de activitate din ultimii 2-4 ani legate de rezultatele obținute în ce privește rezultatele în urma implementării proiectului grupei Școlii de Sabat dinamice. În două ocazii au fost prezentate seminare pe grupe în locații diferite pe teme precum plantare de biserici, rugăciune, lucrul cu tinerii și copii etc.

Timp de 3 zile am savurat experiența celor care au demarat de ceva vreme proiectul grupelor de Școală de Sabat dinamice, folosind toate pârghiile specifice zonei geografico-culturale de proveniență și tot potențialul uman care din dragoste pentru Isus a fost dispus să sacrifice timp și mijloace în vederea îndeplinirii misiunii.

Participanții au fost surprinși să audă și să vadă convertiri, transformări radicale în viețile unor oameni, apariția și consolidarea unor noi biserici ce au avut la bază grupa dinamică de acțiune.

A fost amintit faptul că Școala de Sabat are scopul a oferi viziune, o înțelegere clară a chemării divine adresate fiecărui credincios pentru a crește în ucenicie și preoție, de a elabora structuri de suport pentru ca fiecare membru să aibă experiența uceniciei și de a crea încredere în posibilitatea de a deveni pescari de oameni pentru Împărăția lui Dumnezeu.

Am înțeles de asemenea că cele două aspecte ale slujirii (Şcoala de Sabat şi Lucrarea Personală) trebuie să se dezvolte în sinergie cu toate celelalte departamente ale bisericii pentru ca să ajute fiecare membru să îmbrățișeze chemarea lui Dumnezeu prin trăirea unei comuniuni zilnice cu Domnul Isus, prin slujirea comunității locale și prin câștigarea oamenilor pentru Împărăție.

Statisticile au dovedit încă o dată, dacă mai era nevoie, că pornind pe urmele Maestrului, în puterea Duhului Sfânt, imposibilul devine realitate… Copii plecați din căminurile creștine, rudele ce nu mai doreau să audă de Dumnezeu, părinți insensibili la rugămințile copiilor… cu toții L-au primit pe Isus în inimă… și ce a urmat… e de-a dreptul fascinant!

Ca ucenicii-n odaia de sus “, încurajați de exemplul înaintașilor noștri, dorim să ne strângem în jurul Mântuitorului, să adoptăm metoda Sa de lucru și să lucrăm pentru slava Numelui Său!

Loading