Congresul Medical al Studenților și Rezidenților Adventiști 2016

În perioada 2 - 5 martie 2016 la Centrul de Medicină Lifestyle Herghelia, va avea loc Congresul Medical al Studenților și Rezidenților Adventiști. Evenimentul este organziat de Departamentul Sănătate al Uniunii de Conferințe a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea în colaborare cu Centrul de Medicină Lifestyle Herghelia și Asociația Studențească AMiCUS.

Știri 29 ianuarie 2016

Workshop de Biostatistică şi de Design a Studiilor Ştiinţifice 2-3 Martie, 2016

În perioada 2 – 5 martie 2016 la Centrul de Medicină Lifestyle Herghelia, va avea loc Congresul Medical al Studenților și Rezidenților Adventiști. Evenimentul este organziat de Departamentul Sănătate al Uniunii de Conferințe a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea în colaborare cu Centrul de Medicină Lifestyle Herghelia și Asociația Studențească AMiCUS.

Având ca temă “Medicina bazată pe dovezi”, congresul se adresează studenților, masteranzilor, doctoranzilor, rezidenților și absolvenților facultăților de medicină, asistență medicală, farmacie, stomatologie, nutriție, balneofiziokinetoterapie si psihologie.

Invitații speciali din acest an sunt:

  • Prof. Univ. Dr Joan Sabate  – Loma Linda,
  • Prof. Univ. Dr.  Floyd Petersen – Loma Linda
  • Dr. Neil Nedley – Weimar
  • Dr . David Fernandez – Flint, Michigan
  • Valerie Dufour – Director dep. Sănătate, Diviziunea EUD

Programul este conceput pentru a împlini nevoile practice de educaţie medicală continuă a studenţilor şi rezidenţilor adventişti din România, oferind, de asemenea, şi o platformă spirituală pentru o profesiune care este domeniul de slujire în care a activat antemergătorul nostru – Mai Marele Medic Isus Christos.

Înscrierile se fac începând cu 1 febriarie 2016

Pentru mai multe informatii puteți accesa pagina de facebook a evenimentului. https://www.facebook.com/congres.medical.studenti.adventisti

 

MAI MULTE INFORMAȚII:

Dacă Marele Medic Isus ar trăi astăzi printre noi cum s-ar raporta El la medicina bazată pe dovezi?

Medicina bazată pe dovezi presupune capacitatea de a analiza studiile ştiinţifice şi de a trage concluzii pe baza puterii dovezilor provenite din astfel de studii şi nu pe baza ştirilor de la televizor, de pe internet sau din articolele ce apar în ziare şi reviste. Studenţii medicinişti, masteranzii şi doctoranzii dar şi medicii în general nu sunt pregătiţi să înţeleagă statistica medicală şi din acest motiv nu pot analiza critic studiile din jurnalele medicale. În felul acesta multi medici devin parte din perpetuarea miturilor, a confuziei, a negării, al îndoielii şi al generării de confuzie în populaţie – situaţie care serveşte intereselor corporatiste ale industriei alimentare şi ale industriei băuturilor etc. Pe de altă parte biostatistica medicală şi întelegerea critică a cercetării medicale devine o parte importantă a practicii medicale într-un climat informaţional mereu în reînnoire.

Profesorul Floyd Peterson, de la Universitatea Loma Linda predă cu o pasiune contagioasă secretele biostatisticii făcând din această materie aparent aridă ceva mereu interesant şi captând atenţia auditoriului său fie că predă în SUA, America Latină, Asia sau Europa. În data de 2 martie, 2016, în prima zi de Workshop a Conferinţei Mediciniştilor şi a Rezidenţilor, profesorul Peterson ne va destşinui secretele înţelegerii biostatisticii, ce este important să urmărim când deschidem o revistă medicală, cum să înţelegem sutele de “puricei” din tabelele statistice pline de date, care sunt punctele cardinale după care să judecăm şi să întelegem valoarea unui studiu ştiintific. Exemplele practice vor ilustra la fiecare pas principiile de bază ale biostatisticii medicale.

În cea de-a doua zi de Workshop , 3 martie 2016, profesorul Peterson împreuna cu profesorul Joan Sabate, ambii implicaţi în multe studii efectuate la Loma Linda (inclusiv Adventist Health Study I şi II) vor impartaşii principii practice ale unui ABC al modului în care efectuezi un studiu ştiinţific. Fie că ai de scris în perspectivă o lucrare de diplomă, sau una de licenţă, fie că ai de scris o teză de doctorat, cercetarea originală este parte nemijlocită a acestor lucrari fără de care nu poţi să termini cu succes studiile. Cred că nimeni nu-şi doreşte să repete experienţele triste de plagiat ale unor persoane publice cunoscute în România. Expunerile publice vor alterna cu ateliere practice unde se vor discuta idei concrete de studii pentru lucrarile studenţilor, masteranzilor, doctoranzilor prezenţi cu aceea ocazie la Herghelia. Astfel, pentru cei interesaţi ocaziile din 2 şi 3 martie de la Herghelia vor fi un ajutor practic în conceperea părţii practice, de cercetare a lucrarilor de licenţă, de diplomă sau de doctorat.

Următoarele două zile, 4 şi 5 Martie 2016, vom avea un festin de prezentări consistente atît pe partea medicală ştiinţifică cât şi pe partea de misiune medicală actuală. Pe partea medicală, dr. Neil Nedley ne va vorbi în special de cercetarea din neurobiologie legată de performanţele lobului frontal şi impactul stilului de viaţă în procesul de învăţare, voinţă, memorie şi capacitatea decizională. Dr. Nedley crede că Spiritul Profetic este un ghid perfect care prin înţelepciunea lui Dumnezeu a descoperit cu mult timp înainte ceea ce oamenii de ştiinţă se căznesc astăzi să descifreye în legătură cu modul în care funcţionează creierul uman şi spiritul uman.  Profesorul Joan Sabate ne va vorbi despre studiile sale care au făcut istorie în  nutriţie fiind publicate în jurnale cum ar fi New England Journal of Medicine. Dr. Fernandez ne va vorbi despre modalităţile practice în care medicii din organizaţia AMEN din SUA se implică hands on în lucrarea medicală misionară globală. Şi nu în ultimul rând directorul departamentului Slujirea Medicală din Diviziunea Inter-Europeană – Valerie Dufour ne va vorbi despre cele mai inovatoare proiecte de misiune medicală şi despre viziune liderilor bisericii în legătură cu locul şi rolul lucrării medicale misionare în actualitate.

Vă aşteptăm cu drag să participaţi la acest Congres care, sperăm, vine în întâmpinarea nevoilor practice de educaţie medicală continuă a studenţilor şi rezidenţilor adventişti din România, oferind, de asemenea, şi o platformă spirituală pentru o profesiune care este mult mai mult decât o simplă profesiune – este domeniul de slujire în care a activat antemergătorul nostru – Mai Marele Medic Isus Christos, Mântuitorul şi Domnul nostru. Fie ca acest Congres să ne apropie mai mult de înţelegerea şi implicarea practică pe care Isus o doreşte de la noi toţi.

 

Dr. Nicolae Dan – Co-Organizator, Centrul Lifestyle Herghelia

Daniel Seniuc – Co-Organizator, Departamentul de Sănătate, Uniunea AZS România

Gicu Dohotar – Co-Organizator, AMICUS România

Loading