COMUNICAT: Un ziar din Bacău incită la ură împotriva Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea

În virtutea dreptului la replică și a corectei informări a opiniei publice, în legătură cu articolul „Propagandă religioasă la poarta liceelor din Bacău. Agenții de la Poliția Locală au intervenit”, apărut azi 7 februarie 2020 în „Ziarul de Bacău”, respectiv în pagina online <a href="https://zdbc.ro/propaganda-religioasa-la-poarta-liceelor-din-bacau-agentii-de-la-politia-locala-au-intervenit">https://zdbc.ro/propaganda-religioasa-la-poarta-liceelor-din-bacau-agentii-de-la-politia-locala-au-intervenit</a>, Departamentul de Comunicare al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea face câteva precizări.

Știri 7 februarie 2020

În virtutea dreptului la replică și a corectei informări a opiniei publice, în legătură cu articolul „Propagandă religioasă la poarta liceelor din Bacău. Agenții de la Poliția Locală au intervenit”, apărut azi 7 februarie 2020 în „Ziarul de Bacău”, respectiv în pagina online https://zdbc.ro/propaganda-religioasa-la-poarta-liceelor-din-bacau-agentii-de-la-politia-locala-au-intervenit, Departamentul de Comunicare al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea face următoarele precizări:

“Ne exprimăm dezamăgirea și dezacordul total față de limbajul neprofesional folosit de un jurnalist al cotidianului „Ziarul de Bacău” prin utilizarea nejustificată a cuvintelor “propagandă” și “prozelitism”, în termeni tendențios peiorativi, care incită la ură, discriminare și învrăjbire socială atât în titlul articolului cât și în conținutul acestuia.

Acuzația de prozelitism din conținutul articolului este una complet falsă. Informațiile prezentate sunt bazate pe surse nesigure folosindu-se expresii generalizatoare precum: “profesorii, paznicii, copiii”. Considerăm de asemenea că articolul discriminează, prezentând fapte nedocumentate concludent și asociind cuvinte precum “prozelitism, cult, adventist, școli, copii, dat afară”. Articolul presupune în mod greșit că acțiunile ar aparține inițiativei unei anumite comunități religioase preluând informații neverificate și NU în urma unei anchete în cazul în care acțiunile ar fi fost ilegale.

Întreaga construcție speculativă prezentată în articolul Ziarului de Bacău se sprijină pe ideea că este un lucru ilegal și periculos să distribui Biblia într-o perioadă de libertate religioasă în care atât bisericile tradiționale cât și cele neoprotestante sărbătoresc anul acesta prin diverse programe și acțiuni “Anul Bibliei”. Biserica Adventistă susține mărturisirea publică de credință a fiecărei denominațiuni, inclusiv prin distribuirea literaturii religioase respectând dreptul la libertatea de gândire, conștiință și de religie precum și legislația în vigoare.

În plus, vă semnalăm că și pe forumul dumneavoastră, nu doar în articol apar comentarii calomnioase, agresive, discriminatorii și care incită la ură, încălcând astfel drepturile fundamentale atât ale bisericii în general ca organizație, cât și a membrilor săi, indiferent de denominațiune.

Fiind un forum moderat necorespunzător, comentariile necenzurate nu sunt doar cu privire la calitatea de adventist, ci și cu privire la alte minorități, discuțiile respective ajungând să aducă atingere drepturilor și libertăților fundamentale a mai multor categorii de cetățeni ai României!”

————————————————————————-

În virtutea corectei informări a cititorilor dumneavoastră, vă rugăm să transmiteți acest drept la replică, publicându-l atât în ediția printată cât și online, în termenul și în condițiile prevăzute de normele în vigoare.

Biserica Adventistă atât în România, cât și la nivel mondial depune eforturi atât pentru un învățământ de calitate, cât și pentru o sănătate echilibrată. De altfel, Biserica Adventista de Ziua a Șaptea are la nivel mondial o rețea de peste 700 de instituții medicale dintre care 351 de clinici și dispensare și 173 de spitale și sanatorii care deservesc peste 18 milioane de persoane, promovând în mod consecvent programele de asigurare a sănătății populației.

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea – Conferința Moldova
Director Departament Comunicare ROLR
Macovei Sergiu-Daniel
https://moldova.adventist.ro/

Loading