Comunicat

Ca răspuns la postarea „Struțocămila”, Comitetul Executiv al Conferinței Moldova face următoarele precizări:

Știri 23 iulie 2021

Ca răspuns la postarea „Struțocămila”, Comitetul Executiv al Conferinței Moldova face următoarele precizări:

  1. Azilul de bătrâni de la Vlădeni este o afacere privată a unei familii din comunitatea Roman. Biserica nu este responsabilă de activitatea acestui ONG.
  2. Începând din 2017 nici președintele Tiberiu Nica, nici vreun alt membru al Comitetului Conferinței Moldova nu a fost implicat în strângerea de ajutoare pentru azil și nu s-a făcut nicio colectă pe teritoriul Conferinței.
    Biserica Adventistă susține orice implicare socială ca parte practică a răspândirii evangheliei, dacă este făcută responsabil și după regulile Bisericii.
    Întrucât la azilul de la Vlădeni au apărut probleme relaționale între membrii implicați în activitatea centrului, președintele Conferinței a încercat să ajute la rezolvarea disensiunilor și a cerut președintelui azilului, în comitetul comunității Roman, să restituie foștilor angajați ceea ce instanța a hotarât în această speță.
    Având în vedere faptul că unele probleme erau de natură financiară, Comitetul Conferinței nu a susținut și nici nu a încurajat suportul financiar din partea comunităților până la clarificarea situației.
  1. Comitetul Conferinței este deschis spre dialog și susține corectitudinea și transparența atât în sfera decizională, cât și în actul de comunicare. De aceea facem apel la cei care distribuie informații să respecte criteriile deontologice și să verifice informațiile înainte de a fi prezentate public. Înainte de publicarea informațiilor era necesar să fie cerut și punctul de vedere al Conferinței Moldova.

Domnul să însuflețască Biserica Sa și să binecuvânteze orice inițiativă care are în vedere proslăvirea Numelui Său și salvarea oamenilor.

Comitetul Executiv al Conferinței Moldova
23 iulie 2021

Loading