Clubul de Exploratori are noi membri

Sâmbătă, 14 decembrie 2019 Clubul Bacău – Șerbănești a învestit noi exploratori și și-a reînnoit angajamentul tuturor membrilor săi. Exploratorii au declarat că a fi explorator înseamnă în primul rând să iubești cu adevărat oamenii, natura, să respecți legile exploratorilor și să nu uiți niciodată angajamentul depus. De asemenea exploratorii îndrumați de instructori au prezentat activitățile clubului și rezultatele muncii lor, au cântat foarte mult și nu în ultimul rând au dat dovadă de o mare încărcătură spirituală.

Creativitatea, voioșia, corectitudinea, simplitatea și consecvența sunt doar câteva din valorile care au făcut ca programul exploratorilor să fie unic.

Prezentările de la clubul de exploratori au adus în atenția părinților prezenți legătura strânsă dintre natura care ne înconjoară și lecțiile de viață. Ele au dovedit cât de practică și puternică este dragostea pentru Cuvântul lui Dumnezeu, cum și ce pot descoperii adevărații exploratori. Ei au povestit despre animale unice în felul lor precum axolotlul, leul, șarpele, cămila și modul în care putem învăța de la acestea. Ei au prezentat motivele pentru care cred că merită să explorezi lumea. Au mulțumit Bisericii Adventiste pentru găzduire și au încurajat pe toți cei doritori să li se alăture.

Nu în cele din urmă expresia “un cântec în inimă” s-a dovedit definitorie pentru exploratorii și licuricii prezenți. Licuricii s-au alăturat clubului de exploratori și au încântat pe cei prezenți prin numărul impresionant de cântece pe care le cunosc.

Înainte de încheierea programului au fost consacrați doi noi instructori pentru programul de exploratori și licurici care au depus angajamentul de a călca pe urmele Master ghidului lor: Domnul Isus Hristos.

Exploratorii sunt o organizație internațională cu peste 2.000.000 de membri care promovează dezvoltarea deplină a tinerilor începând de la cele mai mici vârste. “Exploratori pentru viitor” este un program performant de dezvoltare pentru copiii cu vârsta între 11-15 ani susținut de Departamentul Tineret al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. Alături programelor de exploratori, copiii se pot dezvolta în programe asemănătoare adecvate vârstelor lor în grupe precum cele de licurici sau companioni.

Mai multe știri despre exploratori puteți găsi în pagina Conferinței Moldova aici sau puteți urmări videoclipul de sărbătorire a 25 de ani ai clubului din pagina de prezentare Youtube.

Fotografii gasiți aici.

Loading