Biblia mai aproape de tineri: Aplicația Digitală MyBible.ro

Site-ul și aplicația MyBible oferă posibilitatea de citire a mai multor versiuni ale Bibliei, atât în limba română, cât și în alte limbi, inclusiv în format paralel iar pentru studiul intensiv al acestora sunt oferite numeroase instrumentele și facilități.

Știri 2 iulie 2015

Viziunea MyBible este aceea de a promova citirea și studierea Bibliei în rândul tinerilor, oferindu-le acestora instrumente utile și rapide, de care au nevoie. Dorim să arătăm tuturor tinerilor că aceleași cuvinte, scrise cu mulți ani în urmă, pot fi astăzi la fel de relevante și actuale. Acum, însă, totul este mai simplu de accesat. Pentru că Biblia merită tot ceea ce este mai bun, am pregatit site-ul www.mybible.ro, ca platformă generală dar și o aplicație pentru telefoane mobile și tablete, prin care tinerii pot fi mai aproape de Biblie, indiferent unde se află aceștia sau ce activitate desfășoară.

a declarat Robert Mandache, directorul Departamentului Tineret în cadrul Conferinței Muntenia.

De asemenea, Iarca Gabriel, coordonatorul acestui proiect digital, a detaliat facilitățile oferite prin digitalizarea acestor resurse:

Ne-am dorit să oferim o abordare modernă și cât mai complexă folosind, în același timp resurse care existau dispersat sau care nu erau într-un format prietenos cu tinerii. Vrem să recunoaștem sau nu, mediul digital este mai aproape de inima și concepțiile tinerilor din ziua de azi iar neimplicarea în acest domeniu nu poate aduce decât pierderi. În plus, facilitățile de căutare, posibilitățile de studiu paralel, accesul instant la comentariile biblice și chiar posibilitatea introducerii de notite proprii credem că vor aduce un plus în viața tinerilor creștini.

Site-ul și aplicația MyBible oferă posibilitatea de citire a mai multor versiuni ale Bibliei, atât în limba română, cât și în alte limbi, inclusiv în format paralel iar pentru studiul intensiv al acestora sunt oferite numeroase instrumentele și facilități.

De asemenea, aplicația oferă, în mod gratuit, Biblia Audio produsă de Radio Vocea Speranței și recitată de către realizatorul radio, Ioan Paicu. O altă resursă pusă la dispoziția tinerilor este Devoționalul de Tineret pe care tinerii îl pot primi în fiecare zi, pe telefon sau tabletă, prin intermediul acestei aplicații.

Pentru un studiu aprofundat al Bibliei, utilizatorii au la dispoziție Comentariul Biblic Adventist, care poate fi accesat în dreptul fiecărui verset biblic oferind o perspectivă amplă asupra subiectului. De asemenea, fiecare utilizator, poate folosi un sistem de notițe integrat prin care este oferită posibilitatea de a strânge diverse idei în dreptul fiecărui verset biblic.

În vitorul apropiat, dezvoltarea proiectului va oferi integrarea a și mai multor instrumente și materiale de studiu, inclusiv Studiile Biblice săptămânale. De asemenea, zilnic va putea fi accesat și Devoționalul pentru adulți, oferit de Editura Viață și Sănătate.

Loading