Adventistii din toata lumea, chemati sa se roage pentru eliberarea pasnica a fetelor rapite in Nigeria

Știri 3 iunie 2014

Adventistii din toata lumea, chemati sa se roage pentru eliberarea pasnica a fetelor rapite in Nigeria

Biserica Adventista de Ziua a Saptea a lansat la nivel global o campanie de rugaciuni de solidaritate cu cele aproape 300 de fete care au fost rapite de un grup militant acum sase saptamani, in nordul Nigeriei.

Bassey Udoh, presedinte al Uniunii de Conferinte a Bisericilor Adventiste din Nigeria, a facut apel catre adventistii din toata lumea sa se roage pentru eliberarea pasnica a fetelor, pentru liniste si pace in suflet a familiilor acestora si pentru intelepciune catre oficialii guvernamentali care negociază cu rapitorii.

In incidentul care a avut ecou in toata mass-media internationala, grupul militant Boko Haram a revendicat rapirea a cel putin 276 de eleve de la un liceu de fete din zona Chibok pe 14 aprilie.

Mass-media a informat ca fetele au fost convertite cu forta la islam.”Boko Haram”, tradus din limba hausa inseamna “educatia occidentala este un pacat”.

“Acestor fete li s-a impus o educatie pe care nu si-o doresc. Le-a fost incalcat dreptul personal de a alege ceea ce e mai bine pentru ele, pentru viata lor. Mediul in care traim acum este unul care limiteaza dreptul de exprimare si actiune al femeilor”, a declarat Heather-Dawn Small, director al Departamentului Misiunea Femeii al Bisericii Adventiste Mondiale.

Dwayne Leslie, directorul Departamentului Juridic si Libertate Religioasa al Bisericii Adventiste Mondiale, a mentionat ca “acest grup violent a fost angajat intr-un razboi sistematic si de lunga durata impotriva crestinilor si a musulmanilor moderati din nordul Nigeriei”.

“Sunt profund intristat de incalcarile grave ale drepturilor omului si a libertatii religioase si ne rugam pentru intoarcerea acasa in siguranta a acestor fete. Speranta mea este ca locuitorii din nordul Nigeriei vor avea in cele din urma dreptul la libertatea de religie pe deplin protejat in conformitate cu legea”, a adaugat el.

Sursa: afirmativ.com