Adventiștii din întreaga lume, solidari cu cetățenii francezi: Ne rugăm pentru Paris, ne rugăm pentru Franța!

Conducerea Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea și membrii săi din întreaga lume și-au declarat sprijinul și au înălțat rugăciuni pentru cetățenii francezi din Paris și din întreaga țară după evenimentele sângeroase care au făcut zeci de victime noaptea trecută.

Știri 14 noiembrie 2015

Conducerea Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea și membrii săi din întreaga lume și-au declarat sprijinul și au înălțat rugăciuni pentru cetățenii francezi din Paris și din întreaga țară după evenimentele sângeroase care au făcut zeci de victime noaptea trecută.

Franța a declarat stare de urgență, control la frontiere și doliu național după ce ultimul bilanț al tragediei a anuțat 128 de persoane decedate și 300 de răniți, între care 80 în stare critică, în urma seriei de atentate teroriste din Paris.

Mario Brito, președintele Diviziunii Inter-Europene a Bisericii Adventiste, al cărui teritoriu include Franța, și-a exprimat „profunda consternare” în urma tragicelor evenimente din Paris: „Ne exprimăm solidaritatea cu tot poporul francez”.

Președintele a menționat în aceeași declarație că acest atac, împreună cu cel precedent din Liban, soldat cu moartea a cel puțin 43 de persoane, reprezintă un posibil indiciu că „terorismul este în creștere și devine greu de controlat”, subliniază Adventist Review.

Ted NC Wilson, președintele Bisericii Adventiste Mondiale, a declarat că „inimile noastre sunt alături de familiile care suferă în urma tragediei din capitala Franței.”

„Rugați-vă pentru siguranță și pace. Aceste evenimente grave ne arată câtă nevoie avem de Dumnezeu și de dragostea Lui și totodată reprezintă semne care prevestesc cât de aproape este revenirea Mântuitorului.”

Christopher Holland, realizator al emisiunii „It Is Written” din Canada, a declarat că aceste atacuri sunt un indiciu clar că revenirea lui Isus este aproape: „Tragedia de la Paris ne amintește că Satan este teroristul real și încearcă să distrugă pe oricine, pentru că știe că mai are puțină vreme.”

Declarația Diviziunii Inter-Europa s-a centrat pe speranța celei de-a doua veniri a lui Isus: „Ne rugăm ca Domnul să-i mângâie pe cei care se confruntă cu această tragedie. Ne rugăm Domnului nostru pentru întărirea credinței și a speranței a celor care așteaptă revenirea Sa, pentru a stabili o nouă lume în care pacea și respectul reciproc vor domni pentru totdeauna.”

Îndemn la precauție și repect față de principiile libertății religioase

“Deși atentatele multiple comise la Paris, poartă aparent marca reţelei teroriste Stat Islamic, aceste lucruri nu trebuie să ducă la răzbunări de tip religios sau la îngrădiri ale libertății religioase.

Principiile libertății religioase aduc beneficii numeroase societății însă nu permit și nu susțin manifestările fanatice și violente. Fanatismul a reprezentat întotdeauna o deviere de la adevăratele valori ale unei religii sau convingeri.

Libertatea religioasă și relațiile interreligioase trebuie și mai mult promovate iar liderii fiecărei religii trebuie să vină cu soluții și mesaje clare, cu o delimitare clară și publică față de orice act fanatic de o însemnătate mai mare sau mai mică. Răul trebuie curmat înainte să se transforme într-un monstru.” a declarat Gabriel Ișvan, directorul de Releații Oficiale și Libertate Religioasă a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Muntenia.

sursa: Adventist.ro

Loading