ADRA, cu ajutorul Exploratorilor, se implică în asistența populației afectate de incendiile devastatoare din Portugalia

Rugați-vă pentru Madeira, un foc sălbatic s-a dezlănțuit în munți începând cu ziua de luni și a atins centrul istoric al orașului. Multe case au fost distruse, spitalele și hotelurile au fost evacuate. Centrul istoric încă arde la acest moment, cu cele mai mari temperaturi înregistrate pe insulă în ultimii 40 de ani și un vânt fierbinte de 90 km/h, alimentând flăcările...” Acesta este mesajul postat pe Facebook de Tisha Smit, miercuri - 10 august.

Știri 16 august 2016

Portugalia, regiunea centrală

„Țara noastră continuă să ardă și focul a lăsat pe mulți fără case, inclusiv pe mulți frați adventiști” declară Jorge Duarte, Director de Comunicare a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Portugalia.

În zona Aveiro, acolo unde avem mulți membri adventiști, casa niciunuia dintre ei nu a fost afectată de incendii, cu toate că în zona Aqueda și Vila Nova Monsarros impactul a fost mare, în special în timpul nopții.incendiu portugalia 3

În Vila Nova de Monsarros, focul a amenințat câteva case ale fraților adventiști, stricând părți din proprietățile lor. Acest foc a atins proporții mari, a pîrjolit câteva terenuri și a ucis animalele ce aparțineau câtorva adventiști. Din ultimele informații pe care le-am primit, după ce focul a fost împărțit în două fronturi, unul spre Luso și altul spre sud, s-a extins din nou spre Vila Nova de Monsarros.

În Vila Nova de Monsarros, ADRA, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare și Ajutor, cu ajutorul Exploratorilor, alături de Consiliul local a oferit asistență umanitară populației afectate.

„În după amiaza zilei de 11 august, voluntarii vor oferi fructe, apă și ceva mâncare” ne-a informat Duarte.

Insula Madeira

„Rugați-vă pentru Madeira, un foc sălbatic s-a dezlănțuit în munți începând cu ziua de luni și a atins centrul istoric al orașului. Multe case au fost distruse, spitalele și hotelurile au fost evacuate. Centrul istoric încă arde la acest moment, cu cele mai mari temperaturi înregistrate pe insulă în ultimii 40 de ani și un vânt fierbinte de 90 km/h, alimentând flăcările…” Acesta este mesajul postat pe Facebook de Tisha Smit, miercuri – 10 august.

incendiu portugalia 1Comunitatea adventistă din Madeira „chiar dacă știm că toți membrii sunt bine și liniștiți, a avut de suferit două pierderi majore:

  1. Distrugerea unui magazin deținut de un frate adventist din Funchal
  2. O casă privată a fost distrusă în totalitate

O altă casă a unui frate a fost distrusă parțiat, dar în această dimineață, când Protecția Civilă a dat voie familiei să verifice starea casei lor, au descoperit că totul era în siguranță.” ne-a mai relatat Douarte

Din informațiile primite de la pastorul Rui Bastos, pastorul bisericii din Funchal, clădirea bisericii și a școlii nu a fost afectată, chiar dacă focul a trecut la 200 de metri depărtare.

Delegațiile Bisericii Adventiste și ADRA din Funchal-Madeira sunt pregătite să:

  1. primească donații (apă, îmbrăcăminte, mobilă, produse de curățat, materiale de construcții, articole de uz casnic, etc.);
  2. distribuie voluntarii;
  3. depoziteze și să distribuie bunurile

„Lăudăm pe Dumnezeu pentru că a protejat viața tuturor membrilor bisericii noastre de pe Insula Madeira”, conchide Duarte, „cu toate acestea, să ne rugăm ca Dumnezeu să protejeze pe oamenii din țara noastră”

„Aceasta este o experiență teribilă ce afectează întreaga populație. Ne rugăm pentru cei care și-au pierdut bunurile și pentru cei care suferă în urma acestui foc pustiitor.” ne-a declarat Corrado Cozzi, Director de Comunicare a Bisericii Adventiste din regiunea Inter-Europeană.

Articol publicat pe news.eud.adventist.org în data de 12 august 2016

Loading