250 de persoane au fost alături de Ionuț, la Bârlad

Sâmbătă, 23 aprilie 2016, ADRA România împreună cu Școala de Muzică și Arte Plastice „N. N. Tonitza” din Bârlad, au organizat concertul „Armoniile Crucii” la teatrul „Victor Ioan Popa”, din Bârlad, în vederea strângerii de fonduri pentru cazul familiei Pleșu. Concertul a fost susținut de Corul Bărbătesc Moisei, județul Maramureș, și elevii de la Școala de Muzică și Arte Plastice „N. N. Tonitza” din Bârlad.

Știri 29 aprilie 2016

Sâmbătă, 23 aprilie 2016, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România împreună cu Școala de Muzică și Arte Plastice „N. N. Tonitza” din Bârlad, au organizat concertul „Armoniile Crucii” la teatrul „Victor Ioan Popa”, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, în vederea strângerii de fonduri pentru cazul familiei Pleșu. Concertul a fost susținut de Corul Bărbătesc Moisei, județul Maramureș, și elevii de la Școala de Muzică și Arte Plastice „N. N. Tonitza” din Bârlad.

La concert au fost prezente peste 250 de persoane din municipiul Bârlad, printre care s-au numărat și reprezentanți ai instituțiilor publice precum domnul Dorin Apostu, Viceprimarul municipiului Bârlad, și mai mulți reprezentanți media. Un moment emoționant a fost cel în care a fost invitat să urce pe scenă beneficiarul acestui proiect, Ionuț Pleșu, care le-a spus din toată inima „Mulțumesc!” celor ce l-au sprijinit până acum, dar și celor care vor fi mai departe alături de el. Datorită generozității participanților la eveniment, în urma concertului au fost strânși peste 7 000 RON. Fondurile strânse în urma concertului umanitar vor fi folosite pentru finalizarea casei familiei Pleșu.

Ionuț Pleșu are 29 de ani, locuiește în orașul Bârlad, județul Vaslui, este diagnosticat cu parapareză spastică de la vârsta de 6 luni și se deplasează cu greu doar în genunchi și aceasta ca urmare a unei perioade grele de recuperare medicală susținută. Împreună cu soția sa, Maria Magdalena, fetița lor și mama sa, locuiesc la etajul 4 al unui imobil fără lift. Accesul în apartament se face cu dificultate: Ionuț urcă scările în fiecare zi în genunchi, iar pe soția sa trebuie să o ajute 3 persoane pentru a ieși din bloc, aceasta fiind imobilizată într-un scaun cu rotile. Împreună au o fetiță de 8 luni, Maria Felicia, căreia doresc să îi ofere tot ceea ce pot ei mai bun. Veniturile familiei sunt formate din pensiile de handicap și sumele strânse din vânzarea de brățări. Ionuț se duce zilnic în piața din Bârlad, unde vinde brățări confecționate de el și de soția sa, prețurile variind între 1 și 3 RON. Visul de a avea propria casă îl motivează și îi dă imboldul necesar să lupte zi de zi pentru familia lui.

În cadrul concertului, Corul Bărbătesc a lansat cel de-al patrulea album, numit „Devoțiune”. Aceștia i-au impresionat pe cei din sală prin muzica și interpretarea lor, iar 9 dintre cei 35 membri ai corului au rămas în municipiul Bârlad timp de o săptămână pentru a ajuta la ridicarea casei pentru Ionuț, Magdalena și fetița lor, Maria Felicia.

„Sunt fericită și Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest popas de suflet de la Bârlad. A fost un concert reușit, cu muzică de calitate, cu copilași talentați care au cântat pentru o cauză nobilă. Au fost emoții, lacrimi, bucurie și ADRA România a adus în atenția publicului un proiect frumos care ne dorim să le aducă speranță lui Ionuț si familiei lui.  Le mulțumesc donatorilor, micilor artiști de la Școala de Arte „N.N. Tonitza” și o mulțumire specială membrilor Corului din Moisei. Ei sunt colaboratori în mai multe proiecte ale ADRA România și ne-au dovedit încă o dată ce înseamnă creștinismul practic și dragostea față de aproapele”, a declarat doamna Gabriela Istrate, coordonator proiecte ADRA în Moldova și Bucovina.

„Consider că spectacolul a fost o reușită nu doar din punct de vedere muzical, ci și din punct de vedere caritabil. Ne bucurăm că oamenii au conștientizat importanța acestei forme de ajutare a oamenilor aflați în situații dificile”, a declarat Domnul Willy Cotruță, voluntar ADRA România.

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=9MUlDsN0dsM’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=x62Dlj-n0Dw’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′]

Vă așteptăm să fiți alături de Ionuț! Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul „În sfârșit, acasă!” și să se implice, o pot face prin:

  • voluntariat,
  • donații materiale (în special materiale de construcții), dar și prin
  • donații financiare în conturile ADRA (cu precizarea numelui beneficiarului) sau
  • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul „În sfârșit, acasă!”

Articol preluat de pe adventist.ro. Pentru mai multe fotografii, vizitați link-ul acesta.

Site-ul estnews.ro a scris despre acest eveniment aici.

Loading