Știi și câștigi (Olimpiada de religie)

Departamentul Educație al Conferinței Moldova, are plăcerea să vină în întâmpinarea celor ce și-au propus să dedice o parte a vieții lor studierii și aprofundării Cuvântului lui Dumnezeu, nu doar prin studiul zilnic obișnuit, ci și prin participarea la Olimpiada de Religie. În acest articol puteți găsi, mai multe intrebări ajutătoare pentru olimpiada de anul acesta (2014-2015).

Educație 25 decembrie 2014

Dragi copii și tineri,

Departamentul Educație al Conferinței Moldova, are plăcerea să vină în întâmpinarea celor ce și-au propus să dedice o parte a vieții lor studierii și aprofundării Cuvântului lui Dumnezeu, nu doar prin studiul zilnic obișnuit, ci și prin participarea la Olimpiada de Religie. Felicităm pe toți cei ce au luat această decizie înțeleaptă!

La linkul de mai jos puteți găsi, arhivate, mai multe intrebări ajutătoare pentru olimpiada de anul acesta (2014-2015). Întrebările NU reprezintă testul propriu-zis si nici nu garantăm faptul că ele se vor regăsi printre întrebările de concurs, deși e posibil și să apară, cel puțin la unele nivele (local, zonal sau național). Recomandăm citirea cu atentie a Bibliei și a capitolelor din Spiritul Profetic propuse pentru olimpiada în curs, încercând a se înțelege conținutul prezentat dar fiind atenți și la detalii.

O metodă bună de a reține este aceea de a ne transpune în lumea descrisă de Biblie și de a încerca să vizualizăm faptele, întâmplările, personajele. După ce ne-am însușit bine conținutul bibliografic, ne folosim de întrebările ajutătoare pentru a verifica și consolida cunoștințele deja acumulate prin lecturare atentă. Este o onoare să menționăm faptul că cel mai mare câștig îl reprezintă cunoașterea „din pruncie” a Sfintelor Scripuri care se vor dovedi de un real folos în perioada ce va urma. Experiența ne-a învățat că ceea ce se acumulează în perioada timpurie a vieții, cu greu poate fi egalat mai tarziu, chiar prin eforturi susținute.

Întrebările sunt realizate în mare parte de echipa de la Departamentul Educație al Conferinței Moldova și au fost create cu scopul de a veni în ajutorul copiilor din această parte de lume, dar nu limităm accesul și al celorlalți copii din alte conferințe, de aceea le facem publice pe site-ul nostru. O altă parte dintre întrebări sunt preluate de pe paginile de facebook ale tinerilor ce se pregătesc în grup pentru Olimpiada de religie AZS 2014 – 2015 sau Olimpiada de Religie. Așadar, pentru toate aceste resurse și pentru altele care vor urma, nu pretinde nimeni dreptul de copyright. Bucuria nostră este să știm că există un interes din ce în ce mai mare pentru studierea și aprofundarea Cuvântului lui Dumnezeu.

În speranța că aceste resurse vor fi de folos pentru toți cititorii Bibliei, nu doar pentru cei ce se pregătesc pentru Olimpiadă, vă dorim success și o cunoaștere cât mai mare a lui Dumnezeu prin intermediul Cuvântului Sfânt.

Cu plăcerea de a mă putea referi la o lucrare atât de nobilă,

Eugen Chirilianu, Director Departament Educație, Conferința Moldova

 

Loading