Olimpiada de științe

Deoarece majoritatea olimpiadelor de ştiinţe din şcolile de stat au loc sâmbăta, venim în întâmpinarea acelor copii care excelează la materiile respective, preluând etapele superioare celei pe şcoală (care de regulă nu este sâmbăta), prin organizarea la nivel de conferinţă apoi de uniune a acestor olimpiade.

Educație 21 ianuarie 2016

Deoarece majoritatea olimpiadelor de ştiinţe din şcolile de stat au loc sâmbăta, venim în întâmpinarea acelor copii care excelează la materiile respective, preluând etapele superioare celei pe şcoală (care de regulă nu este sâmbăta), prin organizarea la nivel de conferinţă apoi de uniune a acestor olimpiade.

Este vorba de următoarele discipline pentru ciclul gimnazial şi liceal: română, matematică, biologie, engleză, chimie, maghiară. Vor participa cei care aduc dovada că au trecut de faza locală, cea organizată de şcoala unde învaţă. Pentru şcolile bisericii se va organiza la un nivel egal cu cel din şcolile de stat.

Această olimpiada este pentru cei ce vor să performeze la anumite materii, iar rolul bisericii prin departamentul educaţie, la orice nivel, este să încurajeze seriozitatea şi reprezentarea înaltă a lui Dumnezeu prin credincioșia manifestată în performanţă.

Calendar

 • faza pe conferinţă: 29 mai
 • faza pe uniune: 19 iunie

Va fi o singură premiere, doar pentru faza pe uniune, iar această va consta într-o tabără sau excursie de câteva zile. Asupra acestui aspect vom reveni cu amănunte. Lansăm provocarea şi va rugăm să informaţi copiii din anturajul dumneavoastră despre această oportunitate!

Loading

  3 comments

 • | 6 februarie 2016 at 9:26

  multumim pentru aceasta informatie dar ca de obicei vine tarziu sau aproape deloc.sa vedem ce putem faca la faza pe scoala deoarece de regula sunt puse sambata.copilul nostru samuel pana este un elev de 10 dar in afare de cateva faze pe scoala si judet nu a putut merge mai departe .am gasit intelegere doar la cangurul care la solicitarea noastra a organizat fae superioare vinerea la bucuresti acolo unde am intalnit multi copii adventisti veniti din multe locuri.as vrea sa stiu daca sau facut demersuri ca aceste faze pe biserica sa fie incluse in programul ministerului invatamantului.eu am facut demersuri si la insp.jud.scolar si la minister dar raspunsul a fost ca pana nu exista o solicitare din partea bisericii si un protocol cu aceasta inclusiv pt olimpiadele de religie (azs)acestea nu pot fi incluse in progremul national al olmpiadelor scolare din cadrul min. educatiei
  azteptam un raspuns.multumim

 • | 7 februarie 2016 at 20:28

  multumim pentru informare.as dori daca se poate telef fr de la uniune care se ocupa cu aceasta.in anii trecuti personal am purtat corespondenta cu ministerul educatiei si cu isj calarasi pe tema olimpiadelor pentru a nu se mai tine sambata.in raspunsurile primite acestia spuneau ca o astfel de solicitare trebuie sa vina din partea conducerii bisericii-pt a avea reprezentativitate-.multumesc.

  • | 11 februarie 2016 at 20:59

   Raspunsul fratelui Sarbu: In repetate randuri s-au facut demersuri oficiale catre minister in privinta schimbarii olimpiadelor din ziua de sambata in alte zile. Am mers personal, am trimis adrese oficiale, am strans semnaturi de la parinti, etc.
   De fiecare data am primit raspunsuri de tipul: Va intelegem dar nu se poate schimba, Nu este obligatorie participarea, cadrele didactice nu pot fi mobilizate pentru alte zile, etc.