Inaugurare Școala Primară Elisei

Educație 17 septembrie 2020

Pe data de 14 septembrie 2020, prin harul lui Dumnezeu, Școala Primară Elisei din Piatra Neamț și-a deschis larg porțile în prezența copiilor și părinților, a reprezentanților bisericii, oficialităților și invitaților speciali.

Ne-am bucurat cu această ocazie de prezența primarului municipiului Piatra Neamț, domnul Dragoș Chitic, care în alocuțiunea domniei sale a transmis felicitări pentru deschiderea școlii, subliniind buna colaborare avută cu Biserica Adventistă de-alungul anilor și dorind succes copiilor în noul an școlar.

Mesajul scris al pastorului Marius Munteanu, directorul Dep. Educație din cadrul Diviziunii Inter-Europa, a subliniat încă de la debutul festivității că a sosit timpul ca Dumnezeu să aducă în lume și în școala noastră speranța, puterea curajului și mai ales, experimentarea credinței. Pastorul Romică Sîrbu, directorul Dep. Educație din cadrul Uniunii Române a adresat de asemenea într-un mesaj scris, un cuvânt de bun venit în locul în care școala începe cu dragoste, bunătate și fermitate pentru dezvoltarea potențialului așezat de Dumnezeu în fiecare. Prezent cu această ocazie directorul Dep. Educație din cadrul Conferinței Moldova, pastorul Chirileanu Eugen, a felicitat apariția școlii primare cu numărul 15 în Biserica Adventistă din România și a subliniat faptul că educația școlilor noastre este și o educație orientată spre cer.

Din partea Conferinței Moldova am salutat prezența președintelui acesteia, pastorul Nica Tiberiu, care a apreciat înființarea Școlii Primare Elisei pe teritoriul Conferinței, provocând pe copii și pe toți cei prezenți, ca inspirați de Solomon, să numească înțelepciunea soră iar priceperea prietenă, astfel încât Școala Primară Elisei să devină un model demn de urmat. Alături de dânsul, ne-am bucurat de prezența secretarului executiv al Conferinței Moldova, pastorul Macovei Sergiu, care a reafirmat nevoia unei educații de calitate care să formeze Oameni mari pentru bucuria părinților și onoarea lui Dumnezeu.

Istoria proiectului educațional Elisei s-a materializat în anul 2016 când, după aproximativ 10 ani de investiții și viziune curajoasă a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea Piatra Neamț, a luat ființă Centrul pentru educația și îngrijirea copiilor ProKids Center, un proiect de suflet și credință a unei comunități de oameni pasionați de valori și principii, bazate pe învățătura creștină biblică. Proiectul a intrat într-o nouă etapă în anul 2019, când în urma autorizării ARACIP, ProKids Center a devenit Grădinița cu program prelungit Elisei. Și pentru că orice proiect se dezvoltă pe măsura dedicării necondiționate, a viziunii hotărâte și investiției financiare și umane constante, prima clasă pregătitoare a Școlii Primare Elisei, autorizată ARACIP, și-a deschis în acest an porțile, împlinind și încununând astfel un vis spre înalt și devenire.

Experiența Elisei, este experiența Excelenței în educația minții și formarea caracterului, a Lucrului în echipă, Iubirii de copii, Studiului inovator, Experienței practice cât și a Interesului pentru valori moral-creștine

De ce Elisei? Deoarece, acest dascăl al istoriei biblice, dăruit de Dumnezeu cu credință, înțelepciune, inteligență și viziune pedagogică, făuritor de școli și vieți depline slujește și astăzi ca model și inspirație pentru noile generații de copii și tineri ai timpului nostru.

Viziunea Școlii Primare Elisei pentru copii și părinții lor este aceea că… Doar împreună, vom zidi un caracter, vom clădi un viitor și vom modela un destin, pentru o viață deplină!

Mulțumim lui Dumnezeu pentru ajutor, echipei Elisei, bisericii locale pentru implicarea necondiționată, Divizunii Inter-Europene, Uniunii Bisericii Adventiste din România, Conferinței Moldova, ASI România și sponsorilor pentru susținerea financiară consistentă și constantă cât și pentru rugăciunile înălțate pentru dezvoltarea acestui proiect binecuvântat de educație și misiune.

Pentru cei care vor să vadă înregistrarea evenimentului, o pot face aici.

Capelan Școala Primară Elisei,
Pastor Laurențiu Gherghe

Loading