Biblia pe primul loc și în 2016

Una dintre cele mai benefice metode de a „gusta” sărbătorile este aceea de a ne apropia de Cuvântul Sfânt în mod creativ și recreativ. Fie de sărbători, fie după aceea, sugerez petrecerea timpului în familie sau în grupuri de prieteni verificându-ne cunoștințele acumulate din Sfânta Scriptură.

Educație 31 decembrie 2015

Dragi părinți, dragi copilași și dragi tineri, una dintre cele mai benefice metode de a „gusta” sărbătorile este aceea de a ne apropia de Cuvântul Sfânt în mod creativ și recreativ (știu, unora li se va părea fanatică ideea de a pune mâna pe Biblie „de revelion”, dar nu ar trebui să excludem definitiv această variantă din viața noastră, doar pentru că așa este „tradiția”).

Am pregătit și adunat/colectat un calup de întrebări biblice din cărțile propuse pentru olimpiada de anul acesta, unele dintre ele (majoritatea) cu variante de răspuns, altele fără. Fie de sărbători, fie după aceea, sugerez petrecerea timpului în familie sau în grupuri de prieteni verificându-ne cunoștințele acumulate din Sfânta Scriptură. Întrebari care ne pot ajuta în sensul acesta se află postate pe site la resurse departament educație.

Sper ca până pe 20 februarie să revin cu un nou calup de întrebări pentru participanții la olimpiadă, astfel încât să aibă timp să-și verifice cunoștințele dobândite până la momentul respectiv. Reamintesc faptul că întrebările ajutătoare au rolul de a verifica ce am învățat deja, a ne corecta dacă e cazul și nu reprezintă garanția apariției acestora în testul de concurs, deși nici nu este exclus.

Vă doresc un studiu plăcut al Bibliei și un an 2016 în care Biblia să-și recâștige locul care i se cuvine în prioritățile noastre!

Cu bucuria de a vă putea vorbi despre asta, Eugen Chirilianu

Loading