Asemenea Lui în... Educație

Inspirat de frumosul limbaj al lui Ioan, „vă scriu…” dragi profesori pentru că aveți o chemare specială. În mâinile voastre se află o putere care uneori se ascunde de ochii curioși ai prezentului, dar care își va demonstra eficiența în numărul celor mântuiți. Oportunitatea de a fi un pol de autoritate pentru copiii ce vă sunt încredințați, reprezintă o mare responsabilitate, dar și o infinită răsplată și onoare din partea Celui ce v-a desemnat să prestați această lucrare.

Educație 14 decembrie 2016

Inspirat de frumosul limbaj al lui Ioan, „vă scriu…” dragi profesori pentru că aveți o chemare specială. În mâinile voastre se află o putere care uneori se ascunde de ochii curioși ai prezentului, dar care își va demonstra eficiența în numărul celor mântuiți. Oportunitatea de a fi un pol de autoritate pentru copiii ce vă sunt încredințați, reprezintă o mare responsabilitate, dar și o infinită răsplată și onoare din partea Celui ce v-a desemnat să prestați această lucrare. „Asemenea Lui” în caracter și în slujire, este „secretul” pe care îl puteți folosi pentru transformarea copiilor și a tinerilor în oameni salvați. Va încurajez ca, la clasă, să fiți adevărați prieteni ai copiilor. În cancelarie, fiți colegi! Nu este timp de irosit. Prețuiți ocaziile oferite de Dumnezeu în acest timp solemn!

Dacă până acum ați câștigat un nume bun printre colegi pentru că v-ați dovedit a fi diferiți, anul acesta misionar faceți un pas înainte: luați inițiativa unor întâlniri în școală sau în afara școlii, căutați pretexte pentru a fi împreună cu ceilalți profesori, cu elevii și cu părinții lor în afara orelor de curs și Dumnezeu vă va inspira să le vorbiți cumva despre El. Cărțile noastre au priză foarte bună la intelectuali.

Vă mai rog mult, nu neglijați chemarea de a preda seminare biblice, de familie sau educative, în biserici, în casele oamenilor sau oriunde este o nevoie. Dacă nu noi, profesorii și pastorii, suntem chemați să predăm, atunci cine?

Vă scriu, dragi copilași și tineri, pentru că ceea ce puteți face voi pentru colegii voștri și chiar pentru voi înșivă, nu poate face nimeni mai bine. Arătați-vă diferiți în comportament. Fiți prietenoși cu toți, chiar dacă aveți și anumite afinități! Îndrăzniți să visați la ziua când toți colegii voștri vor păși în biserica pe care o frecventați voi, vor asculta programele și vor lua decizia de a-L urma pe Marele Învățător! Invitați-i! Însoțiți-i!

Încercați să excelați în lucrurile bune și nu vă complaceți în mediocritate. Nu este prevestită o nefericire mai mare în viitor, decât aceea produsă de conformism. A face ce face toată lumea este un drum sigur spre insucces. În nici o circumstanță nu desconsiderați puterea extraordinară a Bibliei de a dezvolta intelectul. Angajați-vă în studiul ei personal sau împreună cu alții. Urmăriți bibliografia de anul acesta a „Olimpiadei de cunoștințe Biblice“ și luați decizia de a vă întrece pe voi înșivă! Vă stau la dispoziție materiale ajutătoare: întrebări, calendare cu organizarea timpului, cărți creative, pagini de facebook, etc. Nici premiile, pregătite deja de două departamente, nu sunt de neglijat. „Gustați și vedeți!”

Sau poate ești deja olimpic la Biblie sau la una din celelalte materii pentru care s-a organizat „Olimpiada pe discipline” în cadrul bisericii (română, matematică, engleză, biologie, chimie). Fă un pas înainte: ține un seminar de câteva lecții la o biserică mică sau într-o grupă. Dacă ești olimpic, sigur poți!

Si încă ceva: vei termina liceul în curând? Știi că profesia cea mai nobilă dar cam neglijată este aceea de profesor/învățător/educator și că există locuri de muncă în instituțiile de educație ale bisericii? Aștept să mă suni sau să-mi scrii ca să-ți dau amănunte!

Vă scriu, dragi părinți, pentru că experiența ne-a învățat că ceea ce se acumulează în perioada timpurie a vieții, cu greu poate fi egalat mai târziu, chiar prin eforturi susținute. De aceea, vă încurajăm să gustați din beneficiile pe care le poate aduce copiilor dumneavoastră o educație creștină, mai ales adventistă. Optați pentru o școală adventistă în dreptul copiilor pe care i-ați primit în dar de la Dumnezeu, acolo unde există posibilitatea, sau cereți și susțineți înființarea uneia în biserica pe care o frecventați. Lucrul acesta este cerut de Dumnezeu, de aceea El va da și succesul necesar.

Știți care este cea mai bună metodă de predare când părinții sunt profesorii propriilor lor copii? Ați ghicit: exemplul personal. Nu încercați să faceți din copii ceea ce dumneavoastră nu vă propuneți să fiți. De ce ne-am permite să neglijăm studiul zilnic al Bibliei dacă am înțeles deja că ne face mai înțelepți? Luați-vă timp să studiați și chiar să învățați Biblia cu copiii dumneavoastră! Rugați-vă cu și pentru ei încă de când sunt micuți! Vă vor fi înapoiați ca un premiu consistent atunci când vor fi lângă Dumnezeu la maturitate! „Educația și mântuirea sunt tot una“ (E.G.White, Educație)

Să fiți binecuvântați, fericiți, educați și mântuiți!

Loading