Săptămâna de Rugăciune a Tineretului 2015

În perioada 13 – 21 martie va avea loc Săptămâna de Rugăciune a Tineretului. Broșura cu prelegeri poartă titlul „Esență” și a fost deja distribuită fiecărui pastor. Dacă nu ați primit-o, o puteți descărca de aici.

Sugestia noastră este ca în fiecare biserică unde există tineri să se organizeze întâlniri în fiecare seară a săptămânii.

Pentru al treilea an consecutiv, Săptămâna de Rugăciune a Tineretului se încheie pe data de 21 martie cu Ziua Slujirii Tinerilor sau așa cum o mai cunoaștem: Zi de bine! Această zi trebuie să fie apogeul întregii săptămâni.

Motto-ul zilei este: „Fii tu predica din acest Sabat!” Dacă este posibil pentru întreaga zi sau numai pentru câteva ore la prânz provocăm să duceți predica în stradă. Aici în stradă spuneți lumii și faceți pentru oameni binele. Amintiți-vă proiectele care au avut impact în anii trecuți și reluați organizarea lor.

Pentru mai multe sugestii pentru această zi, găsiți pe http://www.tineretmoldova.ro la pagina de resurse un document care conține o sinteză a tot ceea ce s-a experimentat în ultimii ani.

Câteva idei pentru o bună organizare a Săptămânii de Rugăciune:

 01. Planifică din timp. Începe să planifici, creează o ţintă, formează o echipă, şi asigură-te că pastorul e parte a acelei echipe.

   02. Împreună cu echipa începe să te rogi anterior SRT. Alcătuieşte o echipă de tineri și adulţi care se vor dedica rugăciunii pentru copiii și tinerii din comunitate şi pentru lucrarea din săptămâna de rugăciune. Asigură-te că acesta este un grup cu care poţi să împărtăşeşti atât cererile personale de rugăciune, cât şi cererile pentru lucrarea ta.

     03. Alege un imn al evenimentului. Implică şi corul de tineri, dacă există. Dacă biserica ta nu are un cor de tineri, acum este momentul potrivit să înfiinţezi unul. Alege cântece care le plac tuturor şi care se potrivesc subiectului din fiecare seară, sau alege un cântec pentru întreaga săptămână.

     04. Începe un jurnal al rugăciunii. Nimic nu e mai benefic pentru creşterea ta spirituală decât timpul petrecut în rugăciune. Grupa ta de tineri va creşte pe măsură ce creşti şi tu. Un jurnal al rugăciunii te va ajuta să îl întâlneşti pe Dumnezeu în feluri noi şi minunate. Vei putea „urmări” umblarea ta cu Dumnezeu privind înapoi şi revizuind răspunsul la rugăciuni şi vei vedea cum El te-a condus pas cu pas în fiecare zi. Idei noi, proaspete, îţi vor veni în minte în timp ce petreci timp în prezenţa Lui, aşezând pe hârtie rugăciunile tale. Poţi găsi multe idei online despre cum să începi şi să ţii un jurnal de rugăciune.

      05. Planifică înainte coordonatorul, moderatorul, invitatul pentru fiecare seară și prelegere. Aceste persoane să parcurgă împreună cu tine toate cele opt lecturi. Include în echipa ta atât lideri cât și tineri. Dacă sunteți prea puțini mai cooptați și dintre adulții deschiși la colaborare și agreați de tineri. Întâlnește-te cu acest grup înainte de începutul săptămânii de rugăciune.

      07. Cuprinde în planurile pentru Săptămâna de Rugăciune a Tinerilor şi Ziua Mondială a Tinerilor (ZiDeBine). Această zi ar trebui să fie timpul în care tinerii să învețe esă se sacrifice pe ei şi să creeze noi oportunităţi de a sluji. Dacă grupul de tineri este mic şi nu aveţi resursele necesare pentru a organiza un eveniment mai amplu, vă puteți uni cu un alt grup din zonă și puteți folosi această ocazie pentru a îndepărta barierele denominaţionale învitând și tineri din alte biserici la câteva proiecte sociale comune.

Loading