Săptămâna de Rugăciune 2014 - Numai metoda lui Hristos

Spiritualitate 28 noiembrie 2014

În perioada 28 noiembrie – 06 decembrie 2014, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România organizează Săptămâna de Rugăciune – un moment anual de cercetare personală și consacrare în rugăciune. Anul acesta întreg evenimentul are ca titlu: „Numai metoda lui Hristos – să slujim cum a făcut Isus” și aprofundează metoda de lucru a Mântuitorului.

Rugăciunea este un mod de a veni înaintea lui Dumnezeu, un mod de a îți deschide sufletul înaintea Sa. Credincioșii nu se roagă ca să-i aducă la cunoştinţă nevoile lor. În această privinţă, Mântuitorul Însuşi a declarat: “Tatăl vostru ştie de ce aveţi trebuinţă mai înainte ca să-i cereţi voi” (Mat. 6:8). Credincioșii se roagă pentru că rugăciunea este un mod de a își exercita credinţa în Dumnezeu. Prin ea, credinţa devine mai puternică, mai reală şi mai practică. Rugăciunea ne ajută să ne golim de noi înşine. Ea este un mod de a muri zilnic. Este o modalitate de a te reconecta cu Dumnezeu la un nivel foarte personal. Este un mijloc prin care îți aduce aminte că nu ești al tău, că ai fost cumpărat cu un preţ şi că, dacă ai fi lăsat singur, viaţa s-ar destrăma sub acţiunea elementelor şi a forţelor din lumea înconjurătoare care pot să îți pună capăt zilelor într-o secundă.

“Rugăciunea este respiraţia sufletului. Ea este secretul puterii spirituale. Niciun alt mijloc al harului nu o poate înlocui şi nu poate păstra sănătatea sufletului. Rugăciunea aduce inima într-o legătură directă cu izvorul vieţii şi întăreşte muşchii şi încheieturile experienţei religioase.”

Ellen G. White, Slujitorii Evangheliei, pag. 254, 255

În cele ce urmează aveți materialul tipărit pentru studiu și rugăciune oferit de revista Curierul Adventist octombrie 2014.

Loading