Unul din cele mai mari Centre de Tineret din Europa inaugurat în Conferința Moldova - România

Tineri 17 septembrie 2020

Conferința Moldova a inaugurat Centrul de Tineret și Misiune Coșna într-o ceremonie desfășurată sâmbătă, 12 septembrie 2020, începând cu ora 10.00. „Pentru ceea ce ați realizat aici nu am cuvinte. Într-adevăr, ați făcut ceva frumos, ați adus Domnului o jertfă, cred eu, fără cusur. Iar pentru sacrificiile pe care le-ați făcut, El să vă binecuvânteze”, a menționat Aurel Neațu, președintele Uniunii de Conferințe a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România. De asemenea, acesta a amintit și despre importanța continuării proiectului liceului adventist de la Iași, care se află aproape la cota zero.

Clădirea principală a Centrului de Tineret, finalizată cu câteva zile înaintea evenimentului, are posibilitatea de a găzdui 144 de persoane în cele 36 de camere cu posibilitate de suplimentare pe viitor până la 200 de locuri, iar cu cele încă aproximativ 1.500 de locuri la corturi, Coșna devine unul dintre cele mai mari centre de acest fel din Europa. Pentru construirea clădirii și spațiilor aferente a fost nevoie de aproape opt ani, Conferința Moldova oferind cea mai mare parte a susținerii financiare. O parte importantă a finanțării a provenit din proiectul „10 euro pentru Coșna”, prin care mii de oameni au ajutat la ridicarea acestui Centru. De asemenea, de-a lungul anilor Centrul a primit sprijinul financiar al Uniunii și Diviziunii Inter-Europa. „Îmi place să cred că Centrul de Tineret și Misiune Coșna nu va fi folosit doar pentru tabere, ci și pentru misiune. Isus spune în Matei 4:19: «Veniţi după Mine și vă voi face pescari de oameni», iar eu cred că acest centru chiar va reuși să formeze pescari de oameni”, a declarat Jonathan Tejel, directorul Departamentului Tineret al Diviziunii Inter-Europa, într-un mesaj video.

Pe lângă locurile de cazare, Centrul de Tineret și Misiune Coșna include spații pentru pregătirea și servirea mesei, o capelă la mansardă, birouri administrative, locuri de joacă special amenajate, o bază sportivă și un parc. „Ceea ce s-a întâmplat în ultimul deceniu în Moldova a pus bazele unei infrastructuri prin care să poată fi transmise valorile creștine. Slăvit să fie Dumnezeu pentru viziunea pe care a inspirat-o acestor oameni și să binecuvânteze El pe cei care au donat din puținul lor pentru construirea acestui loc. Dar infrastructura nu transmite valori, ea doar arată o direcție. Noi, oamenii, transmitem aceste valori. De aceea, vă invit, dragi oameni, să transmitem valori pe această infrastructură”, a explicat Gelu Poenariu, directorul departamentului Tineret de la Uniunea Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România.

La festivitatea de inaugurare au fost oferite „trofee” în forma clădirii tuturor celor care au ajutat în vreun fel proiectul. „Coșna este un instrument în mâna lui Dumnezeu prin intermediul căruia părinții sunt ajutați să îi formeze pe cei mici pentru viață. Este locul în care liderii Bisericii primesc mandat divin să construiască biografii de oameni și caractere pentru cer. Aici ne reamintim mandatul Mântuitorului de a merge în toată lumea să proclamăm mesajul din Matei 28:19-20: «Toată puterea Mi-a fost dată în cer și pe pământ. Duceţi-vă și faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Și învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit. Și iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul veacului»”, a declarat Tiberiu Nica, președintele Conferinței Moldova, mulțumind în numele organizatorilor pentru donațiile ce au ajutat la construirea clădirii.

Sabatul a fost încheiat cu un concert special al grupului vocal Belcanto, desfășurat în parcul din fața Centrului începând cu ora 15.30, în prezența a mai mult de 700 de participanți din toate județele Conferinței Moldova, dar și din restul țării. De asemenea, inaugurarea a fost urmărită LIVE, pe Facebook, de peste 20.000 de oameni.

Semnat Lorel Atomei

În sfârșit!!!

Dragi tineri, pe 12 septembrie 2020 Centrul de Tineret și Misiune Coșna și-a deschis în sfârșit porțile pentru voi! Coșna este locul ideal pentru organizarea de tabere și evenimente de tineret, fiind echipat cu toate facilitățile de care organizatorii au nevoie. Pe lângă evenimentele Departamentului de Tineret din Conferința Moldova, puteți organiza aici convenții, instruiri, cantonamente, sesiuni de team building și tabere pentru diferite categorii de vârstă. Vă așteptăm cu drag!

Gepostet von Departament Tineret – Conferinta Moldova am Montag, 14. September 2020

Loading