Tabăra Tinerilor Predicatori - 40 de tineri hotărâți să învețe arta prezentării Cuvântului pentru salvarea oamenilor

În perioada 6 - 9 ianuarie 2016, la Matca s-a desfășurat Tabăra Tinerilor Predicatori, eveniment care a antrenat aproximativ 40 de tineri din județele Galați, Vaslui și Vrancea. Scopul acestui eveniment a fost de a oferi tinerilor din bisericile adventiste ocazii de a învăța cum să susțină corect o predică în fața audienței. La eveniment a fost invitat pastorul și profesorul Lucian Cristescu.

Tineri 10 ianuarie 2016

În perioada 6 – 9 ianuarie 2016, la Matca s-a desfășurat Tabăra Tinerilor Predicatori, eveniment care a antrenat aproximativ 40 de tineri din județele Galați, Vaslui și Vrancea. Scopul acestui eveniment a fost de a oferi tinerilor din bisericile adventiste ocazii de a învăța cum să susțină corect o predică în fața audienței. La eveniment a fost invitat pastorul și profesorul Lucian Cristescu – renumit pentru stilul inconfundabil de a predica, dar și pentru dăruirea pe care o are față de tineri.

În deschidere pastorul Viorel Șestun – Directorul Departamentului de Tineret – Conferința Moldova a salutat inițiativa de a oferi tinerilor ocazii de perfecționare în arta transmiterii Cuvântului lui Dumnezeu, motivând tinerii să se implice în acest program.

Acestia și-au însușit mesajul ce urmau să îl prezinte, cât și elementele specifice transmiterii orale (intonația, intensitatea și ritmul), după care au prezentat în fața colegilor predica pregatită, fiecare demonstrând că au înțeles câteva din tainele predicării.

[av_video src=’https://player.vimeo.com/video/151299950?title=0&byline=0&portrait=0′ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′]

În Sabat Tabăra Tinerilor Predicatori a fost încununată de prezentarea în fața întregii Biserici Adventiste Matca 2 a predicilor la care au trudit si pentru care s-au rugat. 26 de tineri ce au învins emoțiile au predicat în fața prietenilor, rudelor și tinerilor reuniți la Festivalul Tinerilor Predicatori.

În cadrul evenimentului de încheiere a Taberei Tinerilor Predicatori, Președintele Conferinței Moldova – pastorul Florin Istrate, după ce s-a rugat pentru tinerii predicatori, a mulțumit celor prezenți, pastorului bisericii locale – Ionuț Nunu dar și celor implicați în buna desfășurare a întregului eveniment, sperând în repetarea acestuia atât în cadrul bisericii locale cât și la nivel de Conferință.

Pastorul Lucian Cristescu a reafirmat nevoia de tineri implicați în slujire, deoarece ei sunt nu doar prezentul ci și viitorul bisericii.

[justified_image_grid facebook_id=153653838010224 facebook_album=1032329420142657]

Pentru mai multe fotografii: click aici

Loading