Tabăra Națională de Blockflöte 2019

Într-un mirific peisaj montan din nordul Moldovei, la Brazi (Vama), jud. Suceava, timp de o săptămână, în perioada 30 iunie – 7 iulie, a avut loc Tabăra Națională de Blockflöte a Bisericii Adventiste, care s-a finalizat  cu un concert inedit în Biserica Adventistă din Orașul Vatra Dornei. Participanții au venit din mai multe zone ale țării: Banat, Muntenia, Moldova, precum și din afara granițelor: Austria și Franța. De obicei, aceste tabere sunt precedate de festivaluri zonale de blockflöte.

Tineri 10 iulie 2019

Echipa care a coordonat această tabără a fost compusă din 5 persoane din zone diferite ale țării:  profesor și dirijor Mihai Bejinariu (Liceul Teologic Adventist „Ștefan Demetrescu” din București),  profesor Petrică Diaconu (Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” din Iași), director muzică şi pastor Cristian Toma (Conferința Banat), pastor Vadic Tănase (Conferința Muntenia), pastor Gabriel Ichim (Conferința Moldova).

Coordonatorii și-au oferit  darurile lor în scopul cel mai nobil pentru împlinirea nevoilor spirituale, morale, sociale, artistice şi emoționale ale participanților. S-a lucrat și finalizat un repertoriu muzical atât pentru concertul final, precum și pentru înregistrări de videoclipuri, la nivel profesional. Filmările vor fi oferite Televiziunii Speranța TV pentru difuzare.

În programul taberei s-au prezentat seminare şi devoționale pentru tineri. De asemenea, în vederea formării de dirijori, domnul profesor Mihai Bejinariu a instruit o grupă de tineri în arta dirijatului. Aceştia au avut ocazia să îşi exerseze cunoştinţele şi abilităţile învăţate la concertul final.

Pentru viitor, așteptăm copii şi tineri doritori să participe la aceste ocazii de educație muzicală, de a cânta într-o formație muzical – instrumentală  prin  învățarea celui mai simplu instrument: blockflöte.

Domnul să fie lăudat pentru tot ce s-a făcut!

Prin harul Lui dorim să continuăm acest proiect.

Profesor, Petrică Diaconu

[justified_image_grid facebook_id=153653838010224 facebook_album=2858106187564962]

Loading