Camporeea Europeană a Exploratorilor - 2019

Sesimbra este un mic oraș în apropierea Oceanului Atlantic, la aproximativ 40 km de Lisabona, capitala Portugaliei. Camporeea va avea loc la Sesimbra Natura Park – o imensă și magnifică rezervație naturală, unde lacurile cu apă dulce și umbra copacilor înalți va revigora credința a 2800 de copii între 11 și 15 ani și a aproape 200 de voluntari, sub soarele portughez al lunii august.

Acest loc a fost ales de către Diviziunea Inter-Europeană (EUD) pentru a găzdui cea de-a 13-a Camporee Europeană, unde exploratori din unsprezece țări se întâlnesc să se roage, să se cunoască și să se bucure împreună. În acest an, aproximativ 2800 de persoane au răspuns chemării de a participa, la care s-au adăugat voluntari încă de anul trecut. Potrivit organizatorilor acesta este un număr record pentru toate edițiile de până acum. “Credem că tema aleasă a entuziasmat și a reușit să motiveze exploratorii în întreaga Europă“, explică Jonatan Tejel, directorul Departamentului Tineret al EUD. “Pe de altă parte, multe ediții ale Camporeelor Europene au avut loc în zonele centrale din Europa. De data aceasta, am venit în Portugalia, o țară foarte cunoscută pentru calitatea turismului pe care o oferă și pe care toată lumea dorește să o viziteze. Infrastructura de transport și condițiile de cazare ne ajută mult“, adaugă el.

Exploratori din Belgia, Germania, Franța, Italia, Luxemburg, Austria, Portugalia, România, Elveția, Slovacia, Spania și Cehia vor participa la această camporee. “Vrem ca toți copiii să aibă o întâlnire personală,  specială cu Dumnezeu și suntem convinși că nu există nici o altă cale mai bună de a avea acea experiență decât reamintindu-ne și gravând promisiunile Sale în inima noastră“, a spus pastorul Jonathan Tejel.

În această ediție, ne-am propus și împlinirea unui alt scop necesar în programul nostru spiritual: să provocăm fiecare participant să înțeleagă importanța responsabilității, în special pentru cei care suferă și ca urmare să fie activi în alinarea suferințelor celorlalți“. Acesta este motivul pentru care atelierele vor beneficia de un real sprijin din partea ADRA Europa, prin prezența directorului său executiv João Carlos Martins. Iosua este una din istoriile exemplare de leadership și credincioșie și a fost ales ca reper al împlinirii promisiunilor lui Dumnezeu deoarece a reușit să cucerească țara promisă și să organizeze eficient cetățile pentru poporul lui Dumnezeu. Pe parcursul camporeei și după aceasta, adolescenții vor avea ocazia de a se implica pentru a ajuta 30 de copii nevoiași din Sao Tomé, o populație africană aflată în apropierea Ecuatorului, pentru a-i ajuta să aibă hrană și să frecventeze școala 365 de zile pe an.

Printre evenimentele și activitățile planificate se numără excursii, invitații reciproce de la delegațiile naționale la activități proprii, mese internaționale și interpretarea unei secvențe biblice. Întreaga camporee va include activități spirituale, dimineața și seara vor avea loc sesiuni speciale de devoțiune coordonate de Stephan Sigg, pastor în Elveția.

Dário Santos, directorul Departamentului Tineret din Uniunea Portugheză, consideră “o onoare și o responsabilitate” sarcina găzduirii acestei ediții a Camporeei Europene. “Am depus toate eforturile pentru a fi pregătiți și la înălțime pentru un eveniment atât de frumos“. “Cei care vin se așteaptă să aibă o experiență de neuitat și acesta este ținta noastră. Acest loc este deosebit de frumos, activitățile vor fi palpitante și, mai presus de toate, vom avea ocazia să lăudăm pe Domnul nostru și să ne închinăm împreună“, adaugă Dário.

Exploratorii sau Pathfinders sunt o organizație internațională cu peste 2.000.000 de membri care promovează dezvoltarea holistică a oamenilor începând de la cele mai mici vârste. Pentru perioada de vârstă 11-15 ani, exploratorii propun unul din cele mai performante programe de dezvoltare personală.

—————

Pe locuri, fiți gata… START!
Camporeea Internațională 2019 din Sesimbra, Portugalia începe azi la ora 19:30.
Puteți urmări evenimentul pe Facebook și pe YouTube. Dorim să aducem mai aproape de visul de a fi împreună cu noi și cu Mântuitorul!

Programul activităților și mai multe informații despre Camporee se pot găsi în limba engleză în pagina oficială a evenimentului:

Camporeea Europeană a Exploratorilor 2019

Imnul Compereei 2019: God’s Promise
Partitura și versuri: https://bit.ly/3116uTe
Album online: http://bit.ly/camporee_song
Youtube: https://bit.ly/2MoeKIT

Social Media:
FB: #EUDPathfinderCamporee

Instagram: EUD Youth Department

Loading