RVS Adjud: la început de drum!

Slujire 20 mai 2014

Ziua de 24 mai 2014 în Conferința Moldova este dedicată susținerii înființării unei noi stații de emisie Radio Vocea Speranței în județul Vrancea, pe frecventa 91,5 FM.  “Credința vine în urma auzirii” iar acest lucru ne face și mai conștienți de responsabilitatea răspândirii mesajului Evangheliei prin intermediul transmisiunilor radio” ne-a transmis pastorul Sergiu-Daniel Macovei, Director de Comunicare al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din regiunea Moldova. În acest scop va avea loc o campanie de strângere de fonduri pe 24 mai 2014 în Conferința Moldova. “Avem încrederea deplină în ajutorul lui Dumnezeu dar și că printr-un efort comun putem susține costurile de punere în funcțiune a stației Radio Vocea Speranței Adjud.”

Pentru prima oară, după opt ani de rugăciune, Biserica Adventistă a obținut o licență radio la o licitație în România. Aceasta noua licență de emisie a fost obținută la concursul pentru atribuirea unor frecvențe de radio tematice, organizat de Consiliul National al Audiovizualului la sfârșitul anului trecut.

Licența Radio a fost primită pentru Radio Vocea Speranței în orașul Adjud, locație care, potrivit cu așezarea geografică, permite transmiterea emisiunilor RVS în județele Vrancea și în bună parte în județul Galați până la limita cu aria de transmisie a RVS Bacău (95,5 FM) și RVS Tecuci (1584 KHz).

Licența pe unde medii Adjud 91,5 FM a fost acordată în noiembrie 2013 cu condiția punerii în funcțiune a stației de transmisie în termen de șase luni.

„Biserica Adventistă promovează valori și atitudini transpuse în fapte” a subliniat pastorul Sergiu Macovei. „Promovarea acestor valori prin mass-media este esențială!”.

În Romania, Radio Vocea Speranței emite din anul 1992, programele având tematica socială, culturală, medicală și religioasă. După mai bine de 20 de ani de existență, rețeaua Speranței va ajunge să cuprindă 47 de stații locale cu emisie de 24 de ore pe zi și cinci stații care emit de la două până la 18 ore pe zi.

„O stație în plus inseamnă că mesajul nostru ajunge la și mai multi ascultători, care vor cunoaște pe aceasta cale valorile și principiile de viață din Sfanta Sciptură”, a mai adaugat Cristina Ișvan, redactor șef RVS și SperanțaTV.

Radio Vocea Speranței face parte din rețeaua mondială a Adventist World Radio, inființată în anul 1971 în Statele Unite ale Americii. În prezent, există 75 de studiouri de producție în întreaga lume, în care sunt realizate programe adaptate culturii naționale și interesele ascultatorilor.

Vocea Speranței poate fi recepționată și prin satelit pe INTELSAT 10-02 și pe Internet la adresa rvs.ro

Loading