Proiectul „Zi de bine” la Iași: a adus lacrimi și mulțumiri

Evenimentul a fost inițiat de Asociația Studențească AMiCUS și a presupus organizarea mai multor proiecte într-o singură zi, toate aceste proiecte provocatoare având drept scop creșterea motivării ieșenilor, ridicarea nivelului de gândire, punerea accentului pe partea pozitivă a vieții și ajutorarea celor în nevoie.

Proiectele au început de dimineață de la ora 09.00, după un orar dinainte stabilit și au continuat până seara la ora 21.00. Mai jos sunt detaliate o parte din proiectele inițiate:

01. Cantina mobilă – voluntarii Asociației AMiCUS au pregătit mâncare caldă pentru oamenii străzii de la Centrul de Urgență pentru Recuperare Socială.

02. Strângerea de haine – studenții AMiCUS au colectat haine care nu mai sunt folosite, iar ulterior acestea vor fi oferite unor familii cu probleme financiare.

03. Baloane de mulțumire – cetățenii Iașiului au fost provocați să scrie un mesaj de mulțumire pe un balon umplut cu heliu care apoi a fost înălțat spre cer.

04. Permis de politețe – la câteva intersecții importante din Iași voluntarii AMiCUS au mers pe trecerile de pietoni purtând mesaje pentru șoferi prin care să stimulează politețea în trafic. De asemenea, alți voluntari au oferit șoferilor „permise de politețe” cu câteva reguli de conduită în trafic.

05. Primește și oferă un zâmbet – cetățenii Iașiului au fost rugați să se implice în proiectul nostru având o atitudine pozitivă și zâmbitoare toată ziua. În schimbul implicării au primit autocolante cu zâmbete și mesaje motivaționale.

06. Campanie de donare de sânge – voluntarii AMiCUS au promovat și au participat la o campanie de donare de sânge.

07. Fă-ți un prieten – cetățenii Iașiului au avut ocazia să se împrietenească cu cineva luând loc într-o piscină cu bile de plastic așezată într-o zonă centrală a Iașiului. În același loc erau și baloane pe care erau scrise anumite provocări. Cu ajutorul întrebărilor/provocărilor de pe baloane cei doi se cunoșteau și hotărau să păstreze legătura, promovând astfel valoarea prieteniei.

08. Donații pentru o bibliotecă de școală de la sat – voluntarii AMiCUS au organizat o campanie de strângere de cărți pentru înființarea unei biblioteci într-o școală de la sat.

09. Îmbrățișări gratuite – voluntarii AMiCUS au oferit îmbrățișări trecătorilor care doreau aceasta.

10. Bulevardul Valorilor – trecătorii erau rugați să spună o valoare pe care o consideră importantă. Această valoare era scrisă pe o stea care mai apoi era lipită pe un covor roșu amplasat într-o zonă centrală a Iașiului.

11. Poze de mulțumire – trecătorii erau rugați să scrie un mesaj de mulțumire pentru cei dragi, erau fotografiați cu mesajul pe care l-au scris, poza fiindu-le apoi trimisă, ajungând într-un final la destinatar.

12. Strada Binelui – o stradă din Iași a primit pentru o zi denumirea de Strada Binelui, iar toți trecătorii din această zonă au primit mesaje de încurajare și apreciere.

13. Campanie de motivare online – AMiCUS a dat startul unei campanii online de motivare prin share-uirea de walluri cu mesaje motivaționale.

Ieșenii s-a declarat încântați, iar ziua întreagă a avut impactul dorit în societate, despre eveniment scriind ziarele locale care au catalogat evenimentul a fi “de bun augur”.

Nici televiziunile sau radiourile nu au evitat să aducă în buletinele de știri acest eveniment, Digi24 TV și Radio România Iași urmându-ne pas cu pas.

Ieșenii s-a declarat încântați, iar ziua întreagă a avut impactul dorit în societate, despre eveniment scriind ziarele locale care au catalogat evenimentul a fi “de bun augur”. Nici televiziunile sau radiourile nu au evitat să aducă în buletinele de știri acest eveniment, Digi24 TV și Radio România Iași urmându-ne pas cu pas.

Unele din proiectele realizate de AMiCUS Iași au adus și lacrimi de bucurie pe fețele ieșenilor. Aceștia i-au încurajat pe studenti să realizeze cât mai multe astfel de fapte.

La proiectele mai sus-menționate nu au participat doar voluntari din cadrul AMiCUS, ci și studenți dornici de a face un bine.

Proiectul a fost organizat în colaborare cu Primăria Municipiului Iași, Poliția Rutieră, AMiCUS Național și Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea.

[justified_image_grid facebook_id=153653838010224 facebook_album=890795620962705]

Loading