Proiect „Pastor Valdenz" la Piatra Neamț

Biserica Adventistă din Piatra Neamț Dărmănești a organizat în municipiul Județului Neamț un proiect cu impact deosebit asupra populației orașului. Proiectul a constat în distribuirea de literatură și a avut ca obiectiv misiunea de răspândire a evangheliei veșnice.

Slujire 4 septembrie 2015

Biserica Adventistă din Piatra Neamț Dărmănești a organizat în municipiul Județului Neamț un proiect cu impact deosebit asupra populației orașului. Proiectul a constat în distribuirea de literatură și a avut ca obiectiv misiunea de răspândire a evangheliei veșnice.

La început a fost „Copil Valdenz” proiect în care s-a distribuit cartea anului 2015 prin grupe de copii însoțiți de părinți sau instructori. În cadrul acestui proiect desfășurat în preajma sărbătorii de paști pentru credincioșii ortodocși, s-a dovedit faptul că misiunea este o mare binecuvântare care te umple de bucurie indiferent de vârstă și lucrarea cu literatură poate fi făcută de cei mici la fel de bine ca cei mari. Au fost dăruite peste 1.200 de cărți „Dumnezeu cu noi” într-un timp record de numai 45 de minute. Părinții au învățat de la copii lipsa de prejudecată în ce privește distribuirea de literatură și dispoziția oamenilor de a nu refuza un dar făcut de cei mai mici.

A urmat apoi în perioada 25 – 28 mai, proiectul „Pastor și Prezbiter Valdenz”. Organizarea proiectului a fost în colaborare cu ASEF, Editura “Viață și Sănătate” și Conferința Moldova. S-au organizat cinci echipe care lucrau la standuri în diferite locații în oraș, s-au ținut seminarii la instituții de către alte trei echipe iar două echipe mobile au mers la magazine și la Primăria locală în colportaj. Echipați cu aparate de măsurat tensiunea, procentul de grăsime și cărți de la editura Viață și Sănătate, colportorii însoțiți de pastorii din județul Neamț și prezbiterul responsabil cu lucrarea misionară din Biserica gazdă au întâmpinat nevoile oamenilor care veneau valuri, valuri stând la coadă pe la standuri. În cele aproape patru zile a fost distribuită literatură în valoare de aproximativ douăzeci de mii de lei.

Cartea Viața lui Isus și Calea către Hristos a fost în proporția cea mai mare cumpărată de oamenii însetați după apa vieții. O experiență mai deosebită a fost cu un cetățean pensionar care era familiarizat cu literatura expusă și adoptase deja un stil de viață sănătos, lucru de altfel confirmat și de analize. La despărțire ne-a propus să facem și la Piatra Neamț un centru de Sănătate ca la Podiș sau Herghelia deoarece are vreo două hectare de pământ la munte și l-ar pune la dispoziție pentru un astfel de proiect.

Relatând experiențele în Sabat după amiază în biserică am fost asaltat de frați și surori doritori să devină și ei „valdenzi” distribuind cartea anului în mod sistematic. Se remarcă în mod deosebit grupa de rromi pe care o avem și care vor să se numească „rromi valdenzi” distribuind literatură celor care doresc să afle mai multe despre viața lui Isus. Dintre aceștia sunt persoane botezate de curând care la început nu știau să citească dar îndrăgostindu-se de Cuvântul lui Dumnezeu au urmat cursuri de alfabetizare și acum citesc scrierile sacre, le prețuiesc foarte mult și vor să le ofere și altora pentru a cunoaște dragostea Mântuitorului.

Constantin Aruxandrei este prezbiter responsabil cu lucrarea personală în Biserica Adventistă din Piatra Neamț – Dărmănești

Loading

    1 comments

  • | 4 septembrie 2015 at 20:54

    Bn ar fii sa se faca in fiecare an …..?……